BIST 10.252
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.400,23
HABER /  GÜNCEL

Güler Sabancı iyimser!

Sabancı Akçansa Çimento Fabrikası'nın kapasite artırımının temel atma töreninde konuştu.

Abone ol

ÇANAKKALE (A.A) - 19.06.2006 - Mehmet Bayer - Hacı Ömer Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türkiye'nin yaşadığı ekonomik hareketliliği ve gelinen noktayı dikkatle izlediklerini, yeni kararlar almak için Türkiye'deki enflasyonun etkisini biraz daha görmek gerektiğini belirterek, ''Bir iki ayın rakamları ile birkaç yılın rakamlarını revize etmek doğru değildir'' dedi.

Türkiye'deki hareketliliğin ABD'deki enflasyon beklentileri ile ABD Merkez Bankası'nın faiz artırmasıyla başladığını anlatan Sabancı, şunları söyledi:

''Dünya piyasalarında bir takım hareketlilik oldu. Bunun sonucu olarak bizim piyasalarımızda da hareketlilik görüldü. Şu anda gelinen noktayı yakından ve hassas bir şekilde izliyoruz. Bunun Türkiye'deki enflasyona olacak etkisini biraz daha görmemiz lazım. Bir iki ayın rakamları ile birkaç yılın rakamlarını revize etmek doğru değil. Sabancı Topluluğu olarak biraz temkinliyiz. Haziran ayı rakamlarına dabakacağız. Ondan sora gerekirse, yatırımlarımızdaki hedef rakamlarda düzeltme yapacağız.''

Sabancı, ekonomideki bu hareketliliği geçici olarak gördüklerini, asıl, ana hedefin önemli olduğunu belirterek, ''Mali disiplinin bozulmaması, enflasyonla mücadeleden vazgeçilmemesi, Türkiye'nin bu açıdan yoluna devam etmesi önemlidir. Biz bunun böyle olacağına inanıyoruz. Hükümet de böyle açıklıyor'' dedi.

-AB TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ BİR SÜRECİ-

AB'nin, Türkiye açısından en önemli bir süreç olduğunu, bu yolun kolay olmayacağını ifade eden Sabancı, şunları söyledi:

''Bu yol zor bir yol. Ama Türkiye için önemli olan, bu yolda devametmektir. Dolayısıyla, soğukkanlı olacağız ve yolumuzdan şaşmayacağız.Her şeyi zamanında tartışmak lazım. Bu süreç zaman zaman yavaşlayan, zaman zaman hızlanan bir süreç olacaktır. Şu anda sadece hükümetimiz değil, Avrupa'da yavaşlamış durumda. Onlar da kendi işlerine bakıyor, tekrar tartışıyorlar. Dolayısıyla bu iki taraflı bir olay. Bu uzun yolculukta önemli olan orta ve uzun vadedeki süreçtir.''