BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,73
ALTIN 2.410,53
HABER /  GÜNCEL

Güler misin ağlar mısın?

Denizli'de 1.1 milyon YTL'ye okul yaptırıldı. Okula müdür de atandı. Ancak unutulan bir şey vardı.

Abone ol

Denizli merkeze bağlı Bağbaşı beldesinde, Denizli Ticaret Odası tarafından 1.1 milyon YTL harcanarak yaptırılan, müdürü de atanan ilköğretim okulu, “geç teslim alındığı ve bahçe düzenlemesi yapılmadığı” gerekçesiyle eğitim-öğretime açılamadı.

Denizli Valiliği ile protokol imzalayan Denizli Ticaret Odası (DTO), “eğitime bir tuğla da bizden” sloganıyla Bağbaşı beldesinde, 24 derslikli, laboratuvar ve benzeri birimleri olan ilköğretim okulu yaptırdı. 16 Ağustos 2004’te temeli atılan okul, 1 yılda bitirilerek Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.

DTO İlköğretim Okulu’nun teslim alınmasından sonra, Nail Oğuz okula müdür olarak atandı. Ancak öğretmen, idari personel ve hizmetli ataması yapılmadı. Öğrenci kaydı da yapılamayan okul, 2005-2006 eğitimöğretim yılında açılamadı.

Nail Oğuz okula müdür olarak atandı.

Denizli Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, o dönemde Denizli’de olmadığını, ancak okulun geç teslim alındığından açılamadığını, bir başka etkenin de çevre duvarının ve bahçe düzenlemesinin yapılamaması olduğunu ifade etti.

Ekici, okula müdür atanmasının gerekçesini, “Kabulü yapılan okula yönetmelik gereği kurucu müdür atanır” sözleriyle açıkladı.

YÜKSEL: AÇILIŞ TÖRENİ İÇİN BEKLİYORUZ

DTO Başkanı Mehmet Yüksel ise okulun 2005-2006 eğitim-öğretim yılına yetişecek şekilde planlandığını, bu konuda üzerlerine düşeni yaptıklarını, okulun 18 Ağustos 2005’te kabulünün yapılarak Milli Eğitim’e teslim edildiğini söyledi.

Modern bir ilköğretim okulu binası inşa ederek eğitimin hizmetine sunduklarını vurgulayan Yüksel, “Açılış töreni yapmak için bekliyoruz. Buranın boşa yapılmış bir yatırım durumuna düşmesinden korkuyoruz. Acı bir sürprizle karşılaşmak da istemiyoruz” dedi.

Öte yandan, DTO İlköğretim Okulu’nun bahçe duvarı ve bahçe düzenlemesi işinin ihalesi yapıldı. Bağbaşı beldesinde halen eğitim-öğretime açık olan 3 ilköğretim okulunun, 1894 öğrencisi bulunuyor.