BIST 10.911
DOLAR 32,21
EURO 35,04
ALTIN 2.446,47
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Gülen'i anlatan filme dair notlar

Eşrefpaşalılar filminin Fethullah Gülen'in hayatını anlattığını iddia eden Ahmet Hakan izlenimlerini aktarıyor.

Abone ol

Eşrefpaşalılar... Filmi izleyen dışarı çıktığıında "Fethullah Gülen'in hayat hikayesini anlatıyor" diyor. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da bu görüşü savunanlardan.

Ahmet Hakan, ını yazarken, Cemaat'in filmden nasıl etkileneceğini de yazmış.

Önce Ahmet Hakan'ın notları. Sonra da İnternethaber'in bir notu:

-Bu kadarını ben de beklemiyordum. Film tam anlamıyla "Genç bir imam olarak Fethullah Gülen portresi" filmi olmuş...
• Filmin konusu şu: Alkol ve uyuşturucu batağına saplanmış bir kabadayı mahallesine genç bir imam gelir ve her şey değişir...
¦ Ana tema ise şöyle bir şey: Genç bir cami imamı, hoşgörü, iyilik ve erdem sanatını kullanarak bir semti fetheder...
¦ Filmin mesajı ise şu: iyilik, erdem ve hoşgörü sayesinde kırık dökük bir cami imamlığından, uluslararası çapta dev bir cemaatin önderi olunabilir. Yani bir tür "işte bizim sırrımız" denmek isteniyor.
¦ Film, sıradan izleyici için ne anlam ifade eder bilemiyorum ama şundan eminim; Gülen özlemi içinde yanıp kavrulan "Cemaat" mensuplarını kendinden geçirir.
¦ Filmde Fethullah Gülen'i canlandıran Sinan Taymin Albayrak. rolünün hakkını veriyor. "Kafa şişirerek değil, davranışlarıyla tebliğ yapan hoca" ancak bu kadar iyi anlatılırdı.
¦ Filmin sonunda "Teşekkür" listesinin en başında "O'na" sözcüğü yer alıyor... Buradaki "O", Fethullah Gülen...
¦ Dikkat çeken bir ayrınü: Genç imamın çantasından çıkan kitaplardan biri Risale-i Nur ciltlerinden biri...
¦ Son söz: Eğer "kendi cemaatinin gözünde Fethullah Gülen'in yeri ve önemi" meselesini kavramak istiyorsanız, bu filmi mutlaka görün...

AHMET HAKAN'A NOT: Yıllardır izlediğin filmleri yazarsın. Yeni bir film daha girdi vizyona biliyorsun; kardeşinin yönettiği "UZAK İHTİMAL" filmi. Bu filmle ilgili bir şeyler karalaman neden UZAK İHTİMAL? Biz Ahmet Hakan'ın Uzak ihtimal'le ilgili mutlaka bir şeyler yazması gerektiğine inanıyoruz. Dedikodular, haberler veya söylentiler Ahmet Hakan'ın bu filmle ilgili yazacaklarını engellememelidir.