BIST 10.911
DOLAR 32,21
EURO 35,04
ALTIN 2.446,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstiklal Marşı'nın kabulünün 89.yılı kutlandı

İstiklal Marşı'nın kabulünün 89’uncu yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı Küçükçekmece’de yapılan iki ayrı etkinlikle kutlandı.

Abone ol

12 Mart Cuma günü yapılan etkinliğin ilki, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. ‘12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı’ Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlendi. Sabahattin Zaim Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programa protokolle birlikte öğretmen, öğrenci ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay “Mehmet Akif Ersoy Küçükçekmece'nin havasını solumuş, buralarda yaşamış ve buralardan bir şeyler almış bir zat. Bu yüzden bizim için bugünün ayrı bir yeri var.” diye konuştu. İstiklal Marşı’nı en iyi okuyan öğrenciye ödülünü takdim eden Yeniay, öğrencileri hazırladıkları program için kutladı.

Sarsılmaz bir karakter ve vatansever bir şair: ‘Mehmet Akif’

Programın ikincisi, aynı günün akşamı Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Düzenlenen programda Küçükçekmecelilerle buluşan İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özkan, İstiklal Marşımızın mimarı Mehmet Akif Ersoy’un anılarını anlattı.

Özkan, ‘İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’ konulu söyleşisinde Mehmet Akif’in vatanına, milletine ve dinine çok bağlı olduğunu vurgulayarak, “Bugün Akif’in gönüllerimizde taht kurduğunu, ebedileştiğini görüyoruz. Mehmet Akif’e duyulan sevgi ve saygı günden güne artmaktadır. Halkımız, Akif’i; milletimizin üzüntü ve sevinçlerini dile getiren vatansever bir şair, doğru yolu gösteren bir sanatçı, eşsiz bir ideal adamı, sarsılmaz bir karakter olarak sevmektedir. Bizim vatan şairlerimizin en başında gelen bir şairdir.” diye konuştu.

Söyleşinin son bölümünde Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı hangi şartlarda yazdığını anlatan Özkan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’dan plaket ve çiçeğini aldı.