BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Reşitpaşa BİGEV yakında hizmete giriyor

Sarıyer Belediyesi’nin hayata geçirdiği Mahalle Ziyaretleri’nin dokuzuncusu bu hafta Reşitpaşa Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Abone ol

Sarıyer Belediyesi’nin, hayata geçirdiği Mahalle Ziyaretleri’nin dokuzuncusu bu hafta Reşitpaşa Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Reşitpaşa ziyaretine Tuncay Artun Caddesi’nden başlayarak, mahalledeki tüm esnafı tek tek dolaşan Şükrü Genç’e, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarı Ebubekir Ekiz, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda mahalle sakini eşlik etti.

Başkan Şükrü Genç, Reşitpaşa’da bulunan Boğaziçi Çevre, Kültür ve Dayanışma Derneği (BOÇEV) ve Kumoğlu Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek, akşam saatlerinde Merkez Kıraathanesi’nde mahalle sakinlerine hitabetti.

Belediye Başkan Genç, kıraathanedeki kalabalık dinleyici topluluğuna hitaben yaptığı konuşmasında “Belediye gelirlerimizin çok az olmasına rağmen tasarruf yaparak, günlük belediye hizmetlerimizi hiç aksatmadan çalışmaya devam ettik. Bir yılı hazırlık dönemi olarak geçirdik. Bu ziyaretimde Reşitpaşa’ya müjdelerimiz var. Reşitpaşa BİGEV çok kısa bir süre sonra aynı binada hizmet vermeye başlayacak. Mahallenin tarihi simgelerinden olan nostaljik yazlık sinema da tekrar faaliyete geçecek. ‘Reşitpaşa Semt Evi’nin projelerini de tamamladık.”dedi.

Mahalle ziyaretlerinin en önemli amacının vatandaşla iç içe olmak ve sorunları mahalle sakinlerinden dinlemek olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Genç, “Tüm Sarıyerimize buradan sesleniyorum. Kuracağımız Sarıyer Vakfı (SARVAK) ilçemizde gerçekten yardıma muhtaç ve kesinlikle ihtiyaç sahibi olan öğrencilere burs yardımına yönelik bir vakıf olacak.” dedi

Ziyaret süresince ekibiyle birlikte, vatandaşların aktardığı altyapı hizmetleri, temizlik işleri, sağlık, sokak hayvanları konularındaki sorunları tek tek not alarak ilgili başkan yardımcıları ve müdürlere ileten Başkan Şükrü Genç sorunların takipçisi olacaklarını söyledi.