BIST 10.653
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.431,99
HABER /  GÜNCEL

Gülene peygamber benzetmesi

The Economist Dergisi, haber yaptığı Fethullah Gülen için "peygamber" nitelemesini kullandı. Neden mi?

Abone ol

THE Economist Dergisi, "Dünya sahnesinde bir köylü çocuğu" başlığıyla haber yaptığı Fethullah Gülen için tırnak içinde "peygamber" nitelemesini kullandı.

Dergi, "Kendi ülkesinde şerefle ve biraz da şüpheyle karşılanan ’peygamber’" şeklindeki girişle başlayan yazı için, muhabirini Gülen’in memleketi olan Erzurum’un Korucuk köyüne gönderdi.

Türbanlı kadınlardan oluşan "Gülenist kardeşliğin" köyde kapı kapı dolaştığını ve harem-selamlık toplantılar düzenlediğini yazan dergi, kuzen Necdet Gülen’in "Allah’a şükür köyümüzün tamamı Müslüman ve ’habis’ internet burada yok" şeklindeki sözlerini aktardı. Yazıda, yeni bir camisi olan, ancak evleri kerpiçten yapılan 600 nüfuslu köy, "dindarlığın mükafatının hala beklendiği bir yer" olarak tanımlandı.

KADINLARA BASKI

"İstanbul’da Fethullah Gülen’e yakın gruplarda hem türbanlı, hem de türbansız kadınların birlikte görüldüğü" hatırlatılan yazıda, "Ancak Erzurum gibi yerlerde dindar kadınların başlarını örtme ve muhafazakar davranmaları yönündeki toplumsal baskı çok ezici" dendi.

KİLİT VARLIKLARI

"Gülenist" şebekenin Türkiye’deki "kilit varlıklarının" başında, bir üniversite, bir gazete ve çeşitli işletmelerin yanısıra, öğrenci yurtlarının geldiği belirtilen yazıda, "Barınacak yer bulmak için gelen gençlerin daha sonra harekete dahil olup oruç ve namaz rejimini izlemeye başlaması tanıdık bir görüntü" ifadesi kullanıldı.