BIST 9.998
DOLAR 32,40
EURO 34,89
ALTIN 2.406,25
HABER /  GÜNCEL

Yüksel Aytuğ sunuculuk yaptı

Yüksel Aytuğ, TRT 2’de ekrana gelen doğa ve çevre konularına yer verilen ’Tam Zamanı’ programında sunuculuk yaptı.

Abone ol

Her hafta bir başka tanınmış ismin sunduğu programda bu hafta doğa ve çevre konularına dikkat çekme görevi Yüksel Aytuğ’daydı. Programın bu haftaki konusu çevre ve nükleer enerji idi.

Programın çekimleri Yıldız Parkı’nda yapıldı. Yüksel Aytuğ, hem program ile ilgili anonsları gerçekleştirdi, hem de nükleer enerjinin çevreye etkileri konusunda Greenpeace Enerji Uzmanı Hilal Atıcı ve Boğaziçi Üniversitesi Nükleer Mühendisliği Ana Bilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vural Altın ile sohbet etti.

Altın ve Atıcı, nükleer enerjinin, fosil yakıtların zararlarından ve doğaya yaptığı tahribattan bahsetti. Prof. Dr. Vural Altın, yapılan incelemelerde 1800’lü yılların ilk yarısına rastlayan sanayi devriminden sonra atmosferdeki karbondioksit oranının bir hayli arttığına değinerek, "Bu öyle bir süreç ki, araba bir kere hız kazanmış şimdi frene bassanız dahi durması bir süre alacak" dedi.

Vural Altın, insanoğlunun frene basmakta bir hayli geciktiğini anlattı ve özellikle ABD ile Avustralya’nın KYOTO sürecine katılmamış olmasına vurgu yaptı.

Greenpeace Enerji Uzmanı Hilal Atıcı, iklim değişikliğinin insanoğlunun geleceği için en büyük tehdit olduğunu, bunun temel nedeninin de petrol, doğalgaz ve kömür kullanımı olduğunu vurguladı.

Aytuğ programı, "Ben Yüksel Aytuğ. Konuk sunucu olarak çevreye verdiğim rahatsızlıktan dolayı affınıza sığınıyorum" diyerek kapattı.