BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.412,74
HABER /  GÜNCEL

Gülen okullarına CHP takibi

CHP, kamuoyunda "Gülen cemaati okulları" olarak bilinen yurt dışındaki bazı özel eğitim kurumlarını takibe aldı.

Abone ol

CHP Parti Meclisi (PM) raporunda, söz konusu okulların ülkelere göre dağılımının tespiti yapılırken, cemaatin son yıllarda Afrika ülkelerine ağırlık verdiği belirtildi.

Bu okullarda 50 bin öğrencinin eğitim aldığına dikkat çekilirken, Japonya ve ABD’deki faaliyetlerin artışı vurgulandı.

Rapora göre okulların ülkelere göre dağılımı şu şekilde sıralandı:

-Asya, Avrupa, Ortadoğu, Uzakdoğu: Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, Ukrayna, Moldova, Litvanya, Estonya, Romanya, Bulgaristan, Makedonya, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Macaristan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Almanya, Avusturya, İtalya, İsviçre, Hollanda, Belçika, Fransa, Danimarka, Norveç, İsveç, Finlandiya, İngiltere, Portekiz, İspanya, Kazakistan, Tacikistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Afganistan, Pakistan, Hindistan, Nepal, Bangladeş, Moğolistan, Japonya, Güney Kore, Malezya, Vietnam, Kamboçya, Burma, Tayland, Irak, İsrail, Yemen.

-Kuzey Amerika: Kanada, ABD, Meksika.

-Güney Amerika: Kolombiya, Bolivya, Şili, Arjantin, Brezilya.

-Afrika: Fas, Cezayir, Mısır, Moritanya, Mali, Nijer, Çad, Sudan, Etiyopya, Senegal, Gambiya, Gine, Burkina Faso, Gana, Togo, Nijerya, Kamerun, Kongo, Uganda, Kenya, Tanzanya, Malavi, Mozambik, Madagaskar, Güney Afrika.

-Okyanusya: Avustralya, Endonezya, Filipinler.

Raporda, finansmanın araştırılması gerekliliğine de işaret edilirken, ‘Nihai amacı, perde arkasındaki organizasyonu, örtülü destekçileri ne olursa olsun bu çaptaki faaliyetin sadece başlatılmasına milyarlarca dolar kaynağa mal olacağı bu faaliyeti sürdürmek için ise, benzeri düzeylerde kaynağa ihtiyaç duyulacaktır. Bu boyutlarda kaynağın devlet dışında, ülke içinde hiçbir organizasyonun ve yurttaş grubunun sağlayabilmesi söz konusu olamaz. Bu nedenle bu faaliyetin kaynağı nereden geliyor araştırılmalıdır’ denildi.

Kaynak: Milliyet