BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Genç Parti ittifak arayışında

Genç Parti merkez sağda ne yapmak istiyor? Genç Parti'nin, ittifak arayışlarının yeni aktörü olması bekleniyor...

Abone ol

Merkez sağda, bir süredir yürütülen ittifak, işbirliği arayışlarının, Çankaya seçimleri sonrasında netlik kazanacağına dikkat çekiliyor.Eski ANAVATAN lideri Mesut Yılmaz 'ın merkez sağda seçim işbirliği arayışları, şimdilik sonuçsuz kalmasına karşın, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında, yeni oluşum, ittifak, işbirliği arayışlarının gündeme geleceğine dikkat çekiliyor.

Bir süredir reklam kampanyası yürüten Genç Parti'nin (GP), ittifak arayışlarının yeni aktörü olması bekleniyor. GP, milletvekili transferine kapısını açık tutuyor. Bu çerçevede, ANAVATAN'dan geçen günlerde istifa eden İstanbul Milletvekili Göksal Küçükali 'nin GP yönetimiyle temasa geçtiği ve önümüzdeki günlerde bu partiye katılmayı planladığı öğrenildi. GP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Emin Şirin , GP'nin ittifaklara kapısının açık olduğunu, ancak bu ittifakın, "halktan çok az oy alan partileri, Meclis'e taşıma" şeklinde olmayacağını belirten Şirin, "Yani BBP ve ANAVATAN'la asla ittifak yapmamız söz konusu olmaz. Şu anda bizim oyumuz, 7.7 civarında görünüyor. Ancak ittifak alternatifi bir partiyle işbirliği söz konusu olabilir" dedi. Bu çerçevede MHP ile ittifak yapabileceklerini belirten Şirin, "DYP de olabilirdi ama Ağar'ın son dönemdeki söylemi nedeniyle bu zor artık" diye konuştu.

Eski ANAVATAN lideri Mesut Yılmaz'ın merkez sağda bütünleşme çabaları şimdilik sonuçsuz kaldı. Geçen hafta Ağar'ı ziyaret eden Yılmaz, DYP ve ANAVATAN'ın, DP ya da AP gibi bir çatı altında birleşerek seçime girmesini sağlamayı önerdi. Yılmaz, geçen haftaki ziyaretinde bir kez daha Ağar'a, "yeni oluşum altında ittifak" önerisinde bulundu. Ağar ise seçimler öncesinde yeni bir çatıda yapılacak bütünleşmenin halk tarafından kabul görmesinin mümkün olmadığını anlatıp çatının DYP olması gerektiği görüşünü dile getirdiği öğrenildi.
Yılmaz'ın da çalışmalarına çok iyi niyetli başladığını ifade ederek "Denedim, ancak seçim öncesi yeni oluşum, yeni bir sembol olmuyor" dediği kaydedildi. Yılmaz da DYP'den aday olmayı kesinlikle düşünmediğini açıklarken Rize'den bağımsız milletvekilliği konusunda, yoğun istek geldiği belirtiliyor.

AĞAR'A DEMİREL VİZESİ

DYP lideri Ağar önceki gün de 9. Cumhurbaşkanı Demirel ile bir araya geldi. Görüşmede Demirel'in Ağar'a, "doğru yoldasın, merkez sağda çatının DYP olması gerekir" vizesini verdiği öğrenildi. Demirel, ittifak için "sabır" telkin etti. Ağar'ın seçimden sonra çıkacak tabloya göre AKP ile koalisyon ortaklığı hesabı yaptığı belirtiliyor.

Kaynak: Cumhuriyet