BIST 10.209
DOLAR 32,35
EURO 34,80
ALTIN 2.395,22
HABER /  POLİTİKA

Çankaya yokuşu fıtıkla çıkılmaz

Baykal, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması halinde, hakkındaki dosyalar nedeniyle yargılanabileceğini belirtti ve ekledi;

Abone ol

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın iki yıldır Çankaya'ya çıkma planları yaptığını ve bu planın CHP'nin ısrarlı tutumu sonucunda ortaya çıktığını savunan Baykal, "Biz bu meseleyi gündeme getirdiğimizde, birçok kesim bununla ilgilenmek istemedi. Ama yaklaşan tehlikeye dikkat çekmek, toplumu uyarmak, uyandırmak zorundaydık. Muhalefetin görevi budur" dedi.

"AKP, CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN BAŞKA İSİM ARAYIŞINDA"

Baykal, şunları söyledi:
"Bakın bugün 4 adayın isminden söz etmeye başladılar. Düne kadar tek bir isim bile ortaya koymuyorlardı. Ne oldu, ne değişti de birdenbire isimler yayımlanmaya başladı? Çünkü; Başbakan Çankaya'ya çıkacağından çok emindi. Ama şimdi, anketlerle, kamuoyu araştırmalarıyla, hem parti tabanını, hem kamuoyunu Çankaya'ya çıkmayacağına alıştırmaya çalışıyor. Biz iki ay önce (Erdoğan'ın Çankaya adaylığı çürümüştür) tespitini yaptık. AKP'nin bugün başka isimler arayışı içinde olması, bizim tespitimizi doğruluyor."

BAYKAL'DAN ESPRİLİ CEVAP

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması halinde, hakkındaki dosyalar nedeniyle yargılanabileceğini söyledi.

Baykal, geçtiğimiz hafta belindeki rahatsızlıktan dolayı evinde istirahat eden Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmaması için en net tavrı CHP'nin gösterdiğini belirterek, "Çankaya yokuşu diktir, fıtıkla çıkılmaz" dedi.

Kaynak: Gerçekgündem