BIST 10.377
DOLAR 32,28
EURO 34,70
ALTIN 2.400,22
HABER /  POLİTİKA

Gül'den denize nazır diplomasi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Çeşme Marina'da inceleme yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Gül ve Berdimuhamedov, Alaçatı beldesinde, Bora Kozanoğlu Sörf Okulu'nu ziyaret ettikten sonra Çeşme Marina'ya geldi.

Çeşme Marina Genel Müdürü Kemal Saatçioğlu'ndan, idare binasında tesis hakkında bilgi alan Gül ve konuk devlet başkanı yüzer iskelelerin üzerine çıkarak, marinayı gezdi. Gül ve Berdimuhamedov'a yatlar hakkında bilgi verildi.

Marina gezisinin ardından Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov'u uğurlayan Gül, marinada bir süre yürüyerek, vatandaşlarla sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Çeşme Kalesi'ne geçti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da incelemelerde yer aldı.

ÇARŞIYI GEZDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çeşme Çarşısı'nı gezdi.Cumhurbaşkanı Gül, ortak programları sonrası Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'u Çeşme Marina'dan uğurladıktan sonra Yıldız'la önce Çeşme Kalesi'ne geldi.

Kaledeki Çeşme Müzesi'ni ziyaret eden Gül ve beraberindekiler, daha sonra yürüyerek Çeşme Çarşısı'na geçti.

Gül'e, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ve Kaymakam İnci Sezer Becel de eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Gül, çarşıdaki bazı vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çektirdi. Hediyelik eşya satan mağazada çalışan bir çocuk, Gül'e Çeşme Kalesi figürünün resmedildiği seramik tablo hediye etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Çeşme Kalesi'nin içinin, dışından daha görkemli olduğunu söyledi. Gül ve Bakan Yıldız, daha sonra Çeşme Marina'daki konuk evine geçti.