BIST 10.332
DOLAR 32,34
EURO 34,77
ALTIN 2.400,91
HABER /  GÜNCEL

İstanbul 3 bin yeni otobüsle nefes alacak

Her ay 100 yeni otobüsü hizmete alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Anadolu yakasında hizmet verecek Mercedes marka 100 modern otobüsü daha filosuna kattı.

Abone ol

İstanbul’a 3 bin yeni otobüs kazandıracaklarını belirten Başkan Topbaş, Sultanbeyli’ye 2 ayrı metro sözü de verdi.

Toplu ulaşımda dev bir adım daha atan İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Sultanbeyli, Samandıra, Sultangazi, Pendik ve Ümraniye’de hizmet verecek Mercedes marka 100 yeni otobüsü halkın hizmetine sundu. Sultanbeyli’deki hizmete alım törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra, İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ile AK Parti Sultanbeyli Teşkilatı ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, görevlerinin hizmet etmek ve insanların mutluluğu için çalışmak olduğunu belirterek, Başbakan Erdoğan’ın İstanbul’dan başlattığı yerel yönetim hamlesine aynı inanç ve azimle devam ettiklerini söyledi. “Milletçe el ele verdiğimizde nasıl başardığımızı bütün dünya görüyor. Dünya Türkiye’yi ve İstanbul’u gıptayla takip ediyor diyen Başkan Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Toplam 3 bin yeni otobüs alarak bütün otobüslerimizi yeniliyoruz. İETT yılbaşına kadar 1450 yeni otobüsü daha hizmete alacak. Otobüs A.Ş. de filosunu 1500’e tamamlayacak. Mevcut bütün halk otobüsleri de yenileniyor. İstanbul’da artık bütün otobüsler klimalı, konforlu, özürlülere uygun ve modern olacak. Her ay 100 yeni otobüs hizmete alarak filomuzu yenileyeceğiz. Geçen ay Avrupa yakasında 100 yeni otobüsü devreye almıştık. Bugün de Anadolu yakasında hizmet verecek modern otobüs daha hizmete alıyoruz. Dünyadaki otobüs üreticileri İstanbul’daki bu alımları hayranlıkla izliyor. Çünkü hiçbir belediye birden bu kadar çok otobüs almaz. Yerli otobüs üreticileri de teşekküre geldi. ‘Başkanım gece gündüz size otobüs yetiştirmek için çalışıyoruz. Dünya krizle boğuşurken bir eleman alıyoruz’ dediler. Bu yatırımları yaparken İstanbul’un istihdamına da böyle önemli katkılar sağlıyoruz.”

Minibüsleri de klimalı ve konforlu hale getirmek için çalışma yürüttüklerinin altını çizen Başkan Topbaş, "Minibüsçülerle mutabakata vardık. Çalışma yapılıyor. Ayrıca, taksilerin de klimalı, konforlu hale getirilmesi için de çalışma yürütüyoruz" dedi.

SULTANBEYLİ’YE 2 AYRI METRO HATTI MÜJDESİ

Daha önce çek verilmeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin dönemlerinde yaptığı 52 milyar TL’lik yatırımla İstanbul’un dünyayı etkileyen bir şehre dönüştüğüne dikkat çeken Kadir Topbaş, “Bu yatırımların 24.3 milyar TL’sini ulaşıma, bunun da 10 milyar TL’sini metro yatırımlarına yaptık. Bugün gazetelerde bir haber var. İstanbul dünyanın en temiz ve en çok gelişen 3 şehrinden biri olarak gösteriliyor. Bize verdiğiniz emaneti kutsal bilerek gece gündüz çalışıyoruz. 17 Ağustos’ta Başbakanımız ile birlikte açacağımız Kadıköy-Kartal Metrosu’nu belediye olarak 3 milyar TL harcayarak yaptık. Bu dünyadaki bir belediyenin yaptığı en büyük metro yatırımı, çünkü metro hükümetlerin görevi. New York, Londra, Paris dahil hiçbir şehir kendi bütçesinden bu kadar büyük bir metro yatırımına imza atmamıştır” diye konuştu.

Temelini attıkları Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu’nu Sultanbeyli’ye kadar uzatacaklarını müjdeleyen Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Temelini attığımız 23 kilometrelik Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro hattını yeni bir dünya rekoruna imza atarak 38 ayda tamamlayacağız. Bu hat, Çekmeköy-Taşdelen-Yenidoğan ve Sultanbeyli ile birleşecek. Daha sonra Sabiha Gökçen Havalimanı ile Pendik'e ulaşacak. Sultanbeyli ile ilgili bir projemiz daha var. Kadıköy-Ümraniye-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu. Bu hayal edilemezdi. Bundan böyle metroya binen bir kişi, İstanbul'un herhangi bir yerine rahatlıkla gidebilecek. İstiyoruz ki herkesin evinin yakınlarından metro geçsin, herkes metroya binmenin konforunu ve hızını yaşasın.”

Törende konuşmaların ardından beraberindekilerle birlikte kurdele kesmek üzere kürsüye gelen Başkan Topbaş, İETT şoförlerinin çok zor şartlar altında hizmet verdiğine dikkat çekerek, “Büyükşehir’de 52 bin çalışanımız var. En zor işlerden birini de İETT şoförlerimiz yapıyor. Bu nedenle şoförlerimiz kendi kullanacakları arabaların kurdelesini kendileri kessin” dedi. Kadir Topbaş, daha sonra yeni bir otobüse binerek direksiyona geçti. Otobüsü kullanan Başkan Topbaş, basın mensuplarına poz verdi. 100 Mercedes körüklü otobüs Anadolu yakasında Sarıgazi Garajından hizmet verecek.

Otobüsler şu 13 hatlarda kullanılacak:

11 ÜS Sultanbeyli-Üsküdar
14 KS Yenidoğan-Kadıköy
122S Sultanbeyli -4. Levent
122B Yenidoğan Mecidiyeköy
14A Alemdağ-Kadıköy
14 Yenidoğan Kadıköy
14S Sultanbeyli-Kadıköy
18Ü Sultanbeyli-Kadıköy
18K Sultanbeyli-Kadıköy
E-10 Sabiha Gökçen-Kadıköy