BIST 10.261
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.395,29
HABER /  GÜNCEL

Zoraki tören sadece Alevilere mi yapıldı?

Foça'da PKK'nın kurduğu hain pusu sonrası şehit olan Özkan Ateşli için yapılan cenaze töreni tartışması giderek büyüyor.

Abone ol

Foça'daki hain saldırıda yaşamını yitiren Özkan Ateşli'nin cenaze töreni tartışma başlattı. Şehidin ailesinin rızası olmadan camide yapılan tören ise Alevi derneklerini ayaklandırdı. Alevi bir aileye mensup olan asker için zoraki bir cenaze töreni mi yapıldı?

Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinde, şehitler için yapılacak törenler "Şehit cenazeleri defin yerindeki Garnizon Komutanlığı tarafından karşılanarak namazın kılınacağı camiye kadar getirilir. İnançlarına göre dini vecibeleri, yetkili din görevlilerince tamamlattırılır." şeklinde açıklanıyor.

PEKİ FARKLI DİN MENSUBU OLAN VATANDAŞLARIMIZIN CENAZELERİ NASIL GERÇEKLEŞTİ?

İŞTE O ÖRNEKLER...

24 TEMMUZ 2012: Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kore gazisi Circi Yuvarlak Meryem Ana Kilisesinde yapılan dini tören sonrasında dualarla toprağa verildi. Gazinin Türk bayrağına sarılı tabutunu askerler taşıdı.

Törene, ailesi sevenleri Alay Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, Kaymakam Süleyman Özçakıcı, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Metin Gezer, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Teğmen Enis Altın, Hıristiyan Cemaati Başkanı Mahir Hilenoğlu ve çok sayıda kişi katıldı.

ekran-resmi-2012-08-10,-5.37.40-pm.jpg

27 NİSAN 2011: Kozluk ilçesi jandarma karakolunda arkadaşının silahından çıkan kurşunlarla
hayatını kaybeden Jandarma Er Sevag Şahin Balıkçı İstanbul'da toprağa verildi.

Jandarma Er Balıkçı'nın Türk bayrağına sarılı tabutunun getirildiği Feriköy Ermeni Kilisesi’nde cenaze töreni gerçekleştirildi. Balıkçının babası Garabet Balıkçı ve annesi Ani Balıkçı kilisede taziyeleri kabul etti. Yapılan törenin ardından Balıkçı’nın cenazesi, Şişli Ermeni Mezarlığı'na defnedildi.

Kilisedeki törene, Balıkçı'nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Devlet Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Hulusi Akar, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Yaşar, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Ermeni cemaati katıldı.

ekran-resmi-2012-08-10,-5.29.11-pm.jpg


ekran-resmi-2012-08-10,-5.30.36-pm.png 14 NİSAN 1991: yılında Hakkari’de arkadaşının silahından çıkan kaza kurşunu ile şehit olan Nuri Değirmenci için, 20 yıl önce kilisede askeri bir tören düzenlenmişti.

Aile şehit olan oğulları için inançları gereği kilisede bir askeri tören düzenlenmesini istedi. 14 Nisan günü Ermeni Patrikhanesi karşısındaki Meryemana Kilisesi'nde askeri bir tören düzenlendi. Değirmenci'nin bayrağa sarılı tabutunun yanında görevli askerler nöbet tutarken, kilisenin papazı da tören ayinini gerçekleştirdi. Törene birçok rütbeli asker de katılmıştı. Genç Ermeni şehit Nuri Değirmenci'nin cenazesi törenin ardından Balıklı Ermeni Mezarılğı'na defnedildi.