BIST 9.619
DOLAR 32,60
EURO 34,88
ALTIN 2.497,73
HABER /  DÜNYA

Türkiye ziyareti öncesi Suriye'ye el attı

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Suriye konusunu görüşmek için yarın Ankara'ya gelirken, Washington Suriye'ye ve Esad yönetimiyle bağlantısı olan kesimlere karşı yeni yaptırım kararları alacaklarını açıkladı.

Abone ol

Afrika turunda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye'deki krize çözüm aramak amacıyla yarın Ankara'ya geliyor.Ankara ziyareti öncesi, Clinton'a Afrika ziyaretinde eşlik eden ABD'li üst düzey bir yetkili, Suriye'ye ve Esad yönetimiyle bağlantısı olan kesimlere karşı yeni yaptırım kararları alacaklarını söyledi.

Gana'da açıklama yapan ABD'li üst düzey yetkili, "Kendi halkına zulüm eden Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve Suriye hükümetine destek verenlere karşı yeni yaptırım kararları alacağız" dedi.

İRAN'I DA HEDEF ALACAK

ABD'li yetkili, Esad yönetiminin yanı sıra İran'ı da hedef alacak yeni yaptırım kararının bugün Washinton tarafından açıklanabileceğini söyledi.

KATAR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE GÖSTERİ

Suriye'nin Halep kentinde geçtiğimiz mayıs ayında kaçırılan 11 Lübnanlının serbest bırakılması için ise, Beyrut'taki Katar Büyükelçiği önünde gösteri yapıldı.

Lübnan Ulusal Haber Ajansı'nın haberine göre, kaçırılan Lübnanlıların yakınlarından oluşan grup, "Kaçırılan Lübnanlılar serbest bırakılsın" pankartlarıyla Katar Büyükelçiliği önünde gösteri yaptı.