BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.411,88
HABER /  EKONOMİ

Ruslar Antalya'da ev'leniyor!

Karadeniz'e kıyısı olan şehirlerden taşınmaz edinemeyecek olan Ruslar'ın bu bölgede sadece 3, Antalya'da ise 4.179 mülkü bulunuyor

Abone ol

Yabancılara mülk satışını yeniden düzenleyen Mütekabiliyet Yasası kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı taslak, Ruslar'ın Karadeniz'de kıyısı olan kentlerden gayrimenkul almasının önünü kapatırken, rakamlar Rus alıcıların asıl hedefinin güney sahilleri olduğunu gösteriyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, 4 Rus'un Karadeniz Bölgesi'nde yalnızca 3 taşınmazı var. Rus vatandaşlarının Karadeniz'de sahip olduğu gayrimenkul miktarı, Türkiye çapında sahip oldukları toplam miktarın binde 1'i bile etmiyor. Türkiye'de toplam 5 bin 3 taşınmaza sahip olan Ruslar'ın, 4 bin 179 mülkünü Antalya'dan edindiği görülüyor. Antalya'yı Muğla, İstanbul, Mersin izliyor.

YUNAN'IN BİRİKİMİ EGE'DE

Taslağın sınırlama getirdiği bir diğer ülke de komşu Yunanistan. Taslağa göre, Yunan vatandaşları, Türkiye'den sahil ve sınır illeri dışında olmak kaydıyla gayrimenkul alabilecek. Mevcut durumda Yunanlar'ın Türkiye'de toplam 9 bin 949 taşınmazı bulunuyor. Bu taşınmazların 4 bin 251'i Bursa'da yer alıyor. Bursa'yı 3 bin 84 gayrimenkulle İstanbul izliyor.