BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.402,46
HABER /  POLİTİKA

Gözüme gözüme sıktılar efendim!

Tekel işçilerinin eyleminde gözüne biber gazı yiyen CHP'li vekil, TBMM Başkanına şikayete gitti.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-
TEKEL el işçilerine destek vermek için gitiği Abdi İpekçi parkındaki eylem yerinde, polisin müdahalesine maruz kalan ve gözüne biber gazı sıkılan CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, milletvekiline yapılan bu müdahaleye duyarsız kaldığını ileri sürdüğü TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e şikayete gitti. Soysal, milletvekilli arkadaşları ve kendisinin gözüne biber gazı sıkılması konusunda şikayetçi oldu.

Şahin ile görüşmesinden sonra açıklama yapan Soysal, TEKEL işçilerine orantısız güç kullanıldığına tanık olduklarını olay sırasında orada 17 milletvekilinin de yer aldığını anımsattı ve şunları söyledi:

"SESSİZ KALMAYIN DEDİM"
"Bu durum parlamentonun itibarını sarsmıştır. Buna sessiz kalınamaz.Meclis Başkanı'nın sesinin çıkmaması sonucunda, kendisini ziyaret edip, oradaki insanların feryadını duyan milletvekillerine dönük, böyle bir provokasyon içerisinde şiddet kullanılmasının yanlışlığını, buna sessiz kalınmaması gerektiğini ifade ettim. Sayın başkan da muhalefet partilerinin, yasalar çerçevesinde böyle şeyler yapabileceğini söyledi. 'Ben de muhalefet olsam, aynı noktada olurum' dedi. Orada yükselen bir feryat var. Çocuklarının geleceği için feryatlarını, uygulamalara karşı tepkilerini yansıtmak istiyorlar. Bu konuda, kendilerinin de bir çalışma konusunda önerileri olduğunu, bunun bir şekilde sonuçlanması gerektiğini, kendisinin de üzüldüğünü söyledi. 17 milletvekilinin maruz kaldığı bibergazı uygulamasının çok yanlış olduğunu, kınadıklarını ifade ettiler. Bununla ilgili gerekli araştırmaların yapıldığını söylediler.''

"LİMON İŞİ SULANDIRIRDI"
Halkla buluşmanın, sadece parlamentoda değil, sokakta, meydanda olduğunu belirten Soysal, halk ile milletvekilleri arasına polis gücü, bibergazı girmemesi gerektiğini belirtti.  Soysal, TBMM Başkanı Şahin'e limon verip vermediğinin sorulmasına, "Limon vermem; işi sulandırmam olurdu. Vermedim" karşılığını verdi.