BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Buzlanan köprü sürücünün kabusu!

Haliç Köprüsü üzerinde sabaha karşı görülen gizli buzlanma sürücülere zor anlara yaşattı

Abone ol

Köprü üzerindeki buzlanma nedeniyle duramayan onlarca araç bir birine girdi. Polisin ve belediye ekiplerinin kazalara rağmen önlem almaması ve tuzlama çalışmasının geç yapılması dikkat çekti.



Havaların soğumasıyla birlikte köprü ve viyadüklerde gizli buzlanmalar oluştu. Sabaha karşı Haliç Köprüsü üzerinde gizli buzlanma nedeniyle çok sayıda kaza meydana geldi. Köprüdeki buzlanmayı fark edip yavaşlamak isteyen bazı sürücüler bariyelere çarptı. Seyir halindeki diğer araçlar da duramayarak zincirleme kazaya neden oldu.

10 aracın karıştığı ilk kazada 2 kişi hafif yaralandı. Polis kaza mahallinde incelemelerde bulunarak kazaya karışan araçları kaldırdı ancak gizli buzlanmaya karşı köprü üzerinde hiç bir önlem alınmadı. Köprü üzerinde tuzlama çalışması da yapılmadı. Polisin ayrılmasından 10 dakika sonra buzlanma nedeniyle fren yapan bir otomobil bariyerlere çarptı. Ardından da bir taksi ile 2 otomobil aynı nedenle kazaya karıştı. Tuzlama çalışması da bu kazalardan sonra yapıldı.

Sürücüler duruma isyen etti. Daha önce benzeri şekilde kazaların meydana gelmesine rağmen önlem alınmamasından yakınan sürücüler; "Köprüde ciddi şekilde buzlanma var. Yetkililerin bu durumu görüp önlem alması gerekirdi." dedi.