BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Avrupada 80 kişi soğuktan öldü

Avrupa'da aşırı soğuk ve kar hayatı adeta felç etti. Ağır hava şartları yüzünden 80 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

Avrupa'da aşırı soğuk hava ve kar yağışı birçok insanın ölümüne neden olurken, çok sayıda otoban ve havaalanının kapanması günlük hayatı da felce uğrattı.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye ulaştığı Polonya’da, polis hafta sonu hayatını kaybeden 42 kişinin çoğunlukla evsiz insanlardan oluştuğunu belirtti. Fransa’da ise evsiz iki kişi donarak öldü.

ULAŞIM DURMA NOKTASINA GELDİ

Sıcaklığın sıfırın altında 33 dereceye kadar düştüğü Avusturya, Finlandiya ve Almanya’da yaşanan trafik kazalarında 13 kişi hayatını kaybetti. Bazı bölgelerde kar kalınlığının 50 cm’e ulaştığı Avrupa genelinde hava, kara ve demiryolu ulaşımı durma noktasına geldi.

Öte yandan soğuk hava yüzünden Manş Tüneli'nde arıza yapan Eurostar trenleri, üç günlük aradan sonra Paris-Londra seferlerine başladı. Şirket ilk olarak arıza nedeniyle beklemek zorunda kalan 75 bin yolcunun ulaşımının yapılacağını açıkladı.

Hırvatistan’ın Zagreb kentinde yaşanan tren kazasında 50, Paris’te raydan çıkan bir trenin kaza yapmasıyla da 36 kişi yaralandı.

HAVAALANLARI KAPANDI

Pazartesi sabahı British Airways Londra, Heathrow Havaalanı'ndan yapacağı tüm iç ve Avrupa seferlerini iptal etti. EasyJet şirketi ise Londra, Luton, Gatwick, Stansted ve Milan Malpensa havaalanlarına düzenlediği uçuşları kaldırdı. İngiltere’deki diğer tüm havaalanları ise kapatıldı.

Fransa, Almanya ve Belçika’da havaalanlarındaki pistlerin temizlenmesi çalışmaları birçok seferin iptal edilmesine neden olurken Brüksel havaalanı tüm seferlerini durdurdu.

Paris’teki Charles de Gaulle ve Orly havaalanlarında uçuşlar durma noktasına gelirken, Pazar günü yağan yoğun kar Almanya’nın en büyük üçüncü havaalanı, Duesseldorf’un kapanmasına neden oldu.
Avrupa genelinde hava sıcaklığının hafta sonuna doğru artması bekleniyor.

KAR ABD'Yİ DE VURDU

Aşırı soğuk hava ABD’yi de etkisi altına alırken, ülkenin özellikle doğu sahili yoğun kar yağışına teslim oldu.
Birçok eyalette okul ve otobanlar kapanırken, soğuk havanın etkisiyle gerçekleşen trafik kazalarında beş kişi hayatını kaybetti.