BIST 10.075
DOLAR 32,36
EURO 34,67
ALTIN 2.416,42
HABER /  GÜNCEL

Gökçekten Biranda şok sözler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mehmet Ali Birand ve Uğur Dündar'ı fena vurdu. İşte o sözler;

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yerel seçimler öncesi hakkındaki iddiaları cevaplıyor. Kanal 7'de yayınlanan İskele Sancak'ta soruları yanıtlayan Gökçek, Birand'ın yalan söylediğini iddia etti.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek, yerel seçimler öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Kanal 7'de yayınlanan Erhan Çelik'le İskele Sancak programında aralarında İnternethaber Genel Müdürü ve Star Gazetesi Yazarı Hadi Özışık'ın bulunduğu gazetecilerin sorularını cevaplayan Gökçek, rakiplerini eleştirdi, yayınlanan bazı anketlerin taraflı olduğunu söyledi.

İşte Gökçek'in o sözleri;

Doğan Medya Grubu'nun yayın ilkeleri var. Bir haber yayına hazırlanırken taraflara mutlaka sorulur. Medya yayın kuruluşlarının ahlaki değerleri tamamen ortadan kalkmış durumda. İnsanın gözlerinin içine baka baka yalan haber yapmakta Mehmet Ali Birand, artık rekor kıracak. Ben şunu söyliyeyim, bugün çok enterasan bir kaç TV kanalına konuk oldum. Oralarda Mehmet Ali Birand ve Uğur Dündar'la ilgili bazı ifadelerde bulundum. Nasıl bir panik, bugün Kanal D'de dört tane aleyhimde Star'da da üç tane aleyhte haber. Hepsi iftira bir tanesi de benim canlı yayına çağırıp fikrimi almadı.

BİRAND'A ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Şimdi biz Ankara'da, pekçok yerde kat karşılığı inşaat yaptık. Adı geçen yer Çukurambar, Ankara'nın önemli yerlerinden birisi. Burayı yüzde 57'yle ihale ettikten sonra bize kalan yerlerin satışını üç kez yaptık. Üç kez satışa çıkmamazı rağmen buraları alan kimse olmadı. Yasa ve yönetmelikler der ki eğer belediye herhangi bir mülkünü, yani kat karşılığı mülklerini satışa çıkarırda alıcı bulamassa dileyen vatandaş direkt encümene müracaat edip o fiyattan ihalesiz alır.

Belediye meclisine aralarında milletvekillerininde bulunduğu kişilerin müracaatı üzerine bunlara yüzde 17 indirim yaptık. Bizde bu yüzde 17 üzerinden kalkıp, bunları milletvekillerine satmak istedik. Ancak bizim beş binlik ve binlik planladımız iptal edildi. Bunun üzerine bu kişiler pahalı bulup bunları almak istemediler ve almadılar böyle bir satışta gerçekleşmedi. Peki bu satışı yapar mıyız? Seçimlerden sonra milletvekilleri alırsa onlara veririm. Mehmet Ali Birand, diyor muş ki hemen satılsa satılır ve ballı satış diyormuş. Kendisinde bir parça, söz sahibi olur varsa, ben kendisinden istirham ediyorum toplasın bunu o fiyata veririm.

Mehmet Ali Birand neden sarı basın kartı alamıyor? İşte Gökçek'in gizemli cevabı;

[PAGE]

BİRAND'IN SARI BASIN KARTI YOK!

Diyoruz ki sarı basın kartını niye almıyor sunuz? Buna gizem katmak gerekiyor. Bir kendisi söylesin bakalım, sonra biz de söyliyelim. Bu konuda bir kendisi cevap versin daha sonra da biz cevaplayalım. Şu anda onlar panik içerisinde.

Seçimle uğraşıyorum şu anda. Uğraşamıyorum ancak seçimlerden sonra bu konuda özel mesai vereceğim, haberleri olsun. Onların servetleri, geçmişlerine kadar herşeyi araştıracağım.

KARAYALÇIN VE PKK İLİŞKİSİ

Karayalçın hakkında hazırlanan CD'nin Gökçek tarafından hazırlandığı iddiasına ise bunu Karayalçın savunuyor. Türkiye'de Kürt-Türk ayrımı yapmak vatan hainliğidir.  Benim karşı koyduğum terördür. Kürt'tün de Türk'ün de terörü var. PKK terör örgütü ile Kürtler arasında ilişki kurmam. Ergenekon da terör örgütüdür içindekiler de Türk'tür. Bingöl'de deprem oldu oraya önce biz vardık, Güneydoğu'da yaptıklarımızdan dolayı ödül aldık. Ankara'daki şefkat evlerinde kalanların büyük çoğunluğu Güneydoğulu vatandaşlarımızdır. Kürt kardeşlerimiz benim başımın tacıdır. Ama terör örgütünü hoş göremem, terör örgütü ile ilişkisi olanları da hoş göremem. Karayalçın da ilişkisi olanlardan biridir.

ADAY OLMASAYDIM NE YAPARDIM!

Eğer aday olmasaydım AK Partilileri üzecek herhangi birşey yapmazdım. Bunu söylemiştim zaten.

Şu anda Sayın Başbakan Erdoğan'ın götürdüğü hareket içerisinde böyle bir şey yapmak ihanettir. Sadece partiye değil ülkeye de ihanettir. İnsanlar nefsi düşüncelerini ön plana çıkararak bir davranışta bulunması son derece yanlıştır. Benim partim içinde çok iğrenç dedikodular çıkartılmıştır. Bunlar geri kalmıştır ancak. Onlar da gelip özür dileyeceklerdir.

[PAGE]

BAZI PARTİLİLER SİZİ İSTEMİYOR MU?

Ben bu partinin içinde Sayın Başbakan'ın dışında kimseden emir dinlemem. Bunun için sevilmiyordur. AK Parti'nin içinde bazı arkadaşlarım ağabeylerim vardır, onları kıramadım. Onun dışında kimseden emir almadım, bunun için rahatsız olmuşlardır. Demekki bana karşı muhabbetleri yoktur, ısınamamışlardır, diyecek birşey yok.

Başbakanımla zaman zaman sohbet ederim ancak o benim meselem. Fakat bir partilinin yanlış şeyini kesinlikle hele hele de bir gazeteciyle kesinlikle paylaşmam, bu ahlaki bir davranış değildir.

GÖKÇEK'İN YARIM KALAN PROJELERİ

Bitecek projeler, Disneyland projesi, ilk etap açılacak, hayvanat bahçesi için yeni bir kanun çıkartılması şart. Mahkemeler önümüze çok engel çıkarıyor. Mimarlar Odası dava açtı bütün plan proje yattı.  Ulus kent projesi bilirkişinin gözlemleri sonucu böyle bir proje yattı.

Doğukent ile ilgili planlamayı yaptık. Alt yapıyı hazırladık, ancak müteahhitler inşaata başlamadı. Biz de kendi arazimizi kat karşılığı vermeye hazırız. Ordaki çöplük Doğukent'ie menfii olarak etkiledi.  Orası düzeldi sera haline geldi koku kalmadı. Ben Doğukent'in kısmeti yeni dönemde açılacaktır.

Mutlaka eksiklerimiz vardır. Üzüldüğüm para yeterli olmadığı için metroyu bitiremedim. Başbakanımız bu dönem için bize metro için söz verdi. Kredi limitimiz kanuna göre dolu. Karayalçın döneminden kalan borç faizleri ile birlikte limitlerimizi doldurmuş durumda.  Bu yüzden borçlanamıyoruz.

Ayrıntılar geliyor...