BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.501,71
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

En ucuz arabanın piyasa tarihi!

Üretilme aşamasında bile olay yaratan dünyanın en ucuz arabası TATA NANO'nun piyasaya çıkış tarihi açıklandı.

Abone ol

Dünyanın en ucuz arabası olarak geçen yıl tanıtılan Hintli TATA gurubunun ürettiği TATA NANO Nisan ayından itibaren sipariş almaya başlıyor.

Yüz bin Hint Rupisi (Bin 950 USD) fiyatı ile dünyanın en ucuz binek arabası olma özelliğini taşıyan TATA NANO bir senelik aradan sonra Nisan 2009'da piyasaya giriş yapıyor. Hintli sanayici Rayan TATA'ya ait TATA gurubunun ürettiği NANO, Batı Bengal eyaletindeki fabrika arazisinin eyalet ve köylüleri karşı karşıya getirmesi yüzünden uzun süre fabrika yeri aramıştı. Gujarat ve Tamil Nadu eyaletleriyle anlaşan TATA gurubu uzun aradan sonra "Halkın arabası" sloganıyla gelen NANO'yu piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Nisan ayında temsilcilerden siparişlerin alınacağını açıklayan gurup Haziran ayında halka bayiliklerden satışlara başlanacağını açıkladı. Bu yıl 50 bin NANO piyasaya sürmeyi planladıklarını söyleyen TATA gurubu gelecek yıl Gujarat fabrikasının tam kapasite ile çalışmaya başlaması ile yıllık 250 bin NANO üreteceklerini bildirdi.

NANO'nun 2 bin dolardan da olan en ucuz modelinde klima, kaset CD çalar, ayrıntılı gösterge gibi özellikler bulunuyor. NANO'nun klimalı, kasetçalarlı ve değişik ekipmanlarının da olduğu ancak daha pahalı olan modelleri de TATA gurubu tarafından üretilecek.