BIST 10.605
DOLAR 32,25
EURO 35,03
ALTIN 2.483,95
HABER /  GÜNCEL

Yazıcıoğlu kılık kıyafete kızdı

YSK'nın sandık başındaki görevlilere kılık kıyafet uyarısı yapması BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nu kızdırdı.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, YSK'nın sandık kurulu üyelerinin ''sınırları yasalarla ve yargı kararlarıyla çizilmiş kılık ve kıyafet ölçülerine uymaları'' yönündeki genelgesinin ''Vatandaşların sandık başlarında özgürlüğünü kısıtlamak'' anlamına geldiğini öne sürdü.

Yazıcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ''Milletimizin töresi, gelenekleri ve yaşam biçimleri oy kullanmasına engel olmuyorsa, kullandığı oyu denetlemesine de engel olmamalıdır'' görüşüne yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

''İnsanların inanç ve töresel değerlerine müdahale etmek kimsenin hakkı değildir. Vatandaşların sandık başlarında özgürlüğünü kısıtlamak hür seçime müdahale anlamına gelmektedir. İnsanların yaşam tarzına suç gözüyle bakıp onları sandıktan uzak tutma girişimi kabul edilir bir durum değildir. Bir de YSK'nın verdiği kararların son dakikaya sıkıştırılmasına anlam veremiyorum.

Milletin töresi, gelenekleri ve yaşam biçimleri oy kullanmasına engel olamıyorsa, kullandığı oyu denetlemesine de engel olmamalıdır. Demokrasinin en önemli hususiyeti hür seçimdir. Oy gizli kullanılacak, sayım döküm açık yapılacak ve vatandaş denetleyebilecek, takip edebilecektir. Bunlar yoksa nasıl demokrasiden bahsedilebilir.''

YSK Başkanı Muammer Aydın imzasıyla yayımlanan genelgede, YSK'nın konuya ilişkin geçen yıl aldığı karar hatırlatılarak, ''siyasi partilerce bildirilen sandık kurulu üyelerinin, sandık alanının kamusal alan olması ve sandık kurullarında görev alanların da hizmet veren konumunda bulunmaları nedeniyle, sınırları yasalarla ve yargı kararlarıyla çizilmiş bulunan kılık ve kıyafet ölçülerine uymaları'' istenmişti.