BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Aytaç Durakın TVsini kapattılar

MHP'li Durak'ın oğluna ait Çukurova TV, RTÜK kararıyla kapatıldı. Karara tepki gösteren Durak ailesi, RTÜK'ü protesto kararı aldı.

Abone ol

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP adayı Aytaç Durak’ın oğlu Gökhan Durak’a ait Çukurova TV’nin tahsisli olmayan frekansta yayın yaptığı gerekçesiyle RTÜK tarafından kapatılması kararlaştırıldı.

Başkan Aytaç Durak, bu kararın tebliğ edilmesinin ardından TV binası önünde bir basın toplantısı düzenledi. Geçen hafta, ellerinde RTÜK Başkanı Zahit Akman onaylı yazı ile gelen heyetin ihbarda bulunduğunu, bugün de saat 17.00 itibariyle kapatılmasına karar verildiğini açıklayan Durak, “Bu karar sadece antenli yayınları kapsıyor. Ancak televizyon yönetimi protesto amacıyla ekranını karartacak ve kablo TV’de de yayın yapmayacak” dedi.

AKP’ye karşı seçimi kazanacağı anlaşılınca iktidarın elindeki bütün olanakları kendisi aleyhine kullandığını söyleyen MHP’li Durak, şöyle devam etti:
“Posterlerimizi indirdiler, bilboardlara çok sert şekilde müdahale edildi. Şişeleyip satmak istediğimiz Çatalan suyuna rahsat işlemi yapan Sağlak Müdürü’nü görevden aldılar. Metroyu çalıştırmamızı engellemek için elektriği kestiler. Şimdi de yasal boşluklardan yararlanıp gerçekleri halka duyuran, bana yakın olan televizyonu kapatıyorlar. Ama anketler ortada, korkunun ecele faydası yoktur. Adana halkı bu baskılara boyun eğmez.”