BIST 10.644
DOLAR 32,25
EURO 35,10
ALTIN 2.494,76
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli koyun gütmeyi bilir mi?

Başbakan Erdoğan, MHP'liler için "Bunlar koyun güdemez" diyordu ya... İşte o söz Bahçeli'ye dert olmuş. Yanıtını şimdi verdi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Sayın Başbakan ikide bir (Bunlara on koyun versek on koyunu güdemezler) diyor. Ne demekse? Siyasette koyun gütmeyle bir alaka var mı yani'' dedi.

Bahçeli, Bilecik'in Söğüt ilçesindeki mitingin ardından Bozüyük ilçesine geçerek belediye başkanı ve adayı Ahmet Berberoğlu'nun seçim bürosunu ziyaret etti.

Burada konuşan Bahçeli, siyasetin diline son günlerde argonun hakim olduğunu söyledi. "Lan'lı be'li" konuşmalar yapılıyor diye şikayet eden Bahçeli, Erdoğan'ın "Bunlar iki koyun güdemez" sözüne bir hayli alınmış.

Konuyu buraya getiren Bahçeli, "Sayın Başbakan hakaret etmek ve saldırmakla vakit geçiriyor. İkide bir (Bunlara on koyun versek on koyunu güdemezler) diyor. Ne demekse? Siyasette koyun gütmeyle bir alaka var mı yani? Diyelim ki bu söz doğru. Ankara'da vurgunla, talanla, haksız alan gasbetmekle, koyun güdecek yer de kalmadı. Böyle bir durum var. Biz koyun güdememeyi güdülmeye tercih ederiz. Ama hiçbir şey bilmesek de hiçbir şeyden haberimiz olmasa da biz köyden gelen insanlarız, koyun gütmeyi de biraz biliriz yani" dedi.

BASINA BASKI ÇARE DEĞİL

Ekonomik krize de değinen Bahçeli, gazetelerin üçüncü sayfalarının cinnet haberleri ile ekonomi sayfalarının ise karamsar tablolarla dolduğuna dikkat çekti.

Bahçeli, medyaya da destek çıktı, şunları söyledi;  ''Bakıldığında sanki karanlık bir Türkiye'nin tablosu ortaya çıkıyor. Bu gerçeği basın böyle yazıyor ve bizi eleştiriyor mantığıyla reddetmek (Basını okumayın) gibi bir telkinde bulunmak doğru bir yaklaşım değil. Demokratik de değil. Basın dediğimiz kurumlara baskıyı artırmak bir anlam taşır ki bu da kötü yönetimin üstünü örtmenin gayretleri olarak görülmektedir. Bundan anlaşılıyor ki Sayın Başbakan'ı korku sarmış. Sayın Başbakan oy kaybı endişesiyle yaşıyor. Oy kaybettikçe kendisinden hesap sorulacağının bir gün karşısına çıkacağını anlıyor. Partisinde çözülmeler olabileceğinin endişesini taşıyor. Ve ondan dolayı saldırgan hırçın ve Türk siyasetinde örneği görülmemiş bir üslupla konuşuyor.''