BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.443,52
HABER /  POLİTİKA

Gökçekin kaderi deneklere bağlı

Ankara'nın Ak Parti Belediye Başkanı adayının açıklanması gecikiyor. Bakın Erdoğan bu konuda neler söyledi?

Abone ol

Ak Parti neredeyse tüm önemli adaylarını açıkladı, Ankara'nın Belediye Başkan Adayı'nı açıklamadı. Bu konuda ise  Ankara'nın kendileri için çok çok önemli bir il olduğunu belirterek, ''Ankara'da çok ciddi sayıda denek üzerinde çalışmalarını yapıyorlar. Kamuoyu araştırmaları bu hafta sonuna kadar gelirse zaten bekletmeyip açıklarız'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Grigol Mgaloblişvili ile başbaşa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi, soruları yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Ankara Büyükşehir Başkanı adayınızın belirlenmesi sürecinde bir takım sıkıntılar yaşandığı yorumları yapılıyor. Gerçekten bu tür sıkıntılar yaşanıyor mu? Adayınızı ne zaman açıklayacaksınız?'' şeklindeki sorusuna Erdoğan, şu yanıtı verdi:

ANKARA'DA DEĞERLENDİRME SÜRÜYOR

''Sürece girerken büyükşehir belediyelerimizle alakalı yaptığımız gerek temayül yoklamaları, gerek kamuoyu araştırmaları ve bütün bunlarla birlikte belli aralıklarla büyükşehir belediye başkan adaylarımızı açıklayacağımı söyledim. Bildiğiniz gibi şu ana kadar 5 ilimizi açıkladım. Ankara da bizim için çok çok önemli bir ilimiz, başkentimiz. Değerlendirmeleri yapıyoruz. O değerlendirmeleri yaptıktan sonra... Kamuoyu araştırmaları bu hafta sonuna kadar gelirse zaten bekletmeyip açıklarız. Şu anda arkadaşlarımız Ankara'da çok ciddi sayıda denek üzerinde çalışmalarını yapıyorlar. Bu çalışmalar neticelendikten sonra da bizler Ankara Büyükşehir Belediyesiyle ile ilgili kararımızı vereceğiz.''