BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Gül Iraka ne zaman gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ertelenen Irak gezisini bakın ne zaman gerçekleştirecek?

Abone ol Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak ziyaretine ilişkin, “Erteledik biliyorsunuz, tabii gideceğim” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'ndeki TÜBİTAK Ödülleri törenin ardından verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin, terör örgütü PKK konusundaki sözlerini hatırlatarak, “Bir konuyu ele aldığınız, hatta bir 'eve dönüş yasası', bir af gündeme geldiği iddiası var” sözleri üzerine, “Bugün gazetelere bakmadığını, (konunun) ne olduğunu bilmediğini” söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, başka bir soru üzerine, Talabani ile konuşmadığını, Bağdat'a yapmayı planladığı ziyareti gerçekleştiremediğini hatırlattı.

Gül, “Irak'a Ocak ayında gitmeyi düşünmüyor musunuz?” sorusuna da, “Tabii gideceğim. Erteledik biliyorsunuz. Gideceğim” yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, “Talabani, CNN Türk'e verdiği röportajında Kürt konferansından bahsediyor, çözüm önerisinden bahsediyor. Türkiye'ye danışılarak, konuşularak söylenen bir şey midir bu? Türkiye böyle bir düzenlemeye nasıl bakar?” sorusu üzerine, Cumhurbaşkanı Gül, “Herkes bir şekilde yardımcı olmak için uğraşıyor. Önemli olan... Neticeye bakmak lazım. Güzel sözler oluyor tabii ama neticeye bakmak lazım” diye yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Gül, TÜBİTAK ödülü alan bilim insanlarıyla tek tek ilgilendi, fotoğraf çektirdi; kendisinden imza isteyenlere imza verdi.