BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,81
ALTIN 2.400,16
HABER /  DÜNYA

Pakistan yine kan gölüne döndü

Bu kez güvenlik güçleri isyancılarla çatıştı. Çok sayıda isyancı öldürüldü ama sivil insanlar da canından oldu.

Abone ol

İNTERNETHABER

Pakistan'ın kuzeybatısında yer alan Swat bölgesinde, isyancılarla çatışan güvenlik güçleri 25 militanı öldürdü. Altı sivilin de hayatını yitirdiği çatışmalarda 2 de asker yaşamını yitirdi.

Pazartesi günü ani bir helikopter saldırısıyla 15 Taliban militanını öldüren güvenlik güçleri, bu gün de Swat bölgesindeki militanlara saldırdı. Militanların, sivilleri koruma kalkanı gibi kullandığı söylenen çatışmalarda altı sivil hayatını kaybetti.

Hizipçi grup Mevlana Feyzullah olarak bilinen asilerin hedef alındığı saldırılarda, iki kadının evine havan topları düştü. Sokakta başıboş dolanan bir adamın ise güvenlik güçleri mi, yoksa militanlar tarafından mı öldürüldüğü belli değil.

Pakistan için önemli bir turizm merkezi olan Swat bölgesi kan gölüne döndü. Taliban tarzı silahlanan militanlar uzun zamandır burayı üs olarak kullanıyordu ve hükümete BM güçlerini ve Paki askerlerini geri çekmesi konusunda baskı yapıyorlardı.
Ama Pakistan Hava Kuvvetleri dün, Afganistan sınırına yakın olan Mohmand kabilesinin bölgesinde düzenledikleri hava saldırısıyla en az 12 asiyi öldürdü. Militanlar, hava saldırısına karşılık olarak Pandyalai'de bir liseyi bombaladılar. Ölen kimsenin olmadığı bu bombalamanın tek şansı o sırada okulda kimsenin bulunmayışıydı.

Pakistan hükümeti askerleri, uluslararası kuvvetlerden gördükleri baskılar nedeniyle Afganistan'dan militanların sızmasını engellemek için bu bölgeyi sıkı denetim altında tutmaya çalışıyor.