BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.509,30
HABER /  EKONOMİ

Gloria Jeans 'Hacı' oldu

Gloria Jeans'in Türkiye'deki hakları Haci Sayid markasının sahibi Grup DNC oldu.

Abone ol

Gloria Jean’s Coffees’in Türkiye isim hakkını satın alan Grup DNC, markanın yeni hedeflerini ve büyüme planlarını açıklamak üzere Hacı Sayid Genel Merkez’e bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda öncelikle söz alan Gloria Jean’s Coffees Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinçerler, dünyanın en önemli kahve zincirlerinden biri olan Gloria Jean’s Coffees‘in Türkiye'de yeniden doğuş sürecini anlattı. Dinçerler, Gloria Jean’s Coffees Türkiye’nin geçmiş başarılarına değinerek, Grup DNC olarak bu başarıyı devam ettirmenin temel amaçları olduğunu söyledi.

Gloria Jean’s Coffees International’ın yeni Master Franchise ortağı sıfatıyla markanın gücüne güç katmayı hedeflediklerini belirten Dinçerler, Gloria Jean’s Coffees Türkiye isim hakkını uzun ve yorucu bir çalışma neticesinde 18 rakibi geride bırakarak aldıklarını; şimdiye kadar da 5 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Mehmet Dinçerler sözlerini şöyle sürdürdü: “Markanın isim hakkını aldığımızdan beri öncelikle yönetimimizi, merkez lojistiğimizi ve sub-franchise adaylarımıza örnek olarak gösterebileceğimiz eğitim mağazamızı içine alan 3 bin metrekarelik bir merkez yönetim binası belirledik. Deneyimli sektör profesyonellerini grubumuza katarak alt yapı ve kadrolarımızı oluşturduk. Daha sonra büyüme planımız çerçevesinde üç bölgeye ayırdığımız başta İstanbul ili olmak üzere hedef lokasyonlar da uygun mağaza arayışlarına başladık ve bunun 2012 yılının ikinci yarısını kapsayan bölümünü de gerçekleştirdik.”

Gloria Jean's Coffees Türkiye CEO'su Emrah Bilgin de toplantıda kahve sektörüyle ilgili genel rakamlar verirken, şirketin yakın ve uzun vadeli hedeflerine değindi. Gloria Jean’s Coffees’in Türkiye’nin ilk gurme kahve zinciri olması sebebiyle marka bilinirliliğinin oldukça yüksek olduğunu söyleyen Bilgin, ürün kalitesi ve lezzet de eklenince kendilerini sektörde rakiplerinden önde gördüklerini belirtti.

“Gloria Jean’s Coffees Türkiye olarak doğru bir yapılanma ve sub-franchise sistemi ile 5 yıl sonunda 125 şube olmayı hedefliyoruz. Bunun içinde ‘kahve kahramanımızdır’ sloganı ile bu işi kalpten severek yapacak, gönlünü ortaya koyacak adaylarla büyümek istiyoruz. Bu amaçla da birlikte büyümek için doğru sub-franchise’larımızı arıyoruz” diyen Emrah Bilgin, Gloria Jean’s Coffees Türkiye'nin hedefinin 2013 yılının ilk yarısı için 13, sene sonu için ise en az 20 şubeye ulaşmak olduğunu aktardı.

Gloria Jean’s Coffees Türkiye, yeni Master Franchise’ı sayesinde daha dinamik ve genç bir yapıya kavuşarak ülkemiz kahve pazarındaki lider konumunu pekiştirmeye hazırlanıyor. Mağazaları çağın gereksinimlerine göre yenileyerek mimari kimliğini değiştiren marka, ürün ve hizmet kalitesini uygun fiyat politikasıyla birleştirerek gençleri şubelerine daha fazla çekmeyi amaçlıyor.