BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Oscar Pistorius'u katil eden mesaj

Oscar Pistorius'un manken sevgilisini bir mesaj yüzünden öldürdüğü iddia ediliyor. Bir görgü tanığı ise 'dayanılmaz çığlıklar' duyduğunu anlattı.

Abone ol

İNTERNETHABER - Sevgilisi Reeva Steenkamp'ı öldürmekle suçlanan Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius'un cinayeti bir mesaj yüzünden işlediği öne sürülüyor.

Gece yarısı gelen o esrarengiz mesaj merak konusu olurken, bir görgü tanığı "dayanılmaz çığlıklar" duyduğunu anlattı.

Pistorius ise ifadesinde kız arkadaşının yatakta olmadığını onu vurduktan sonra anladığını söyleyip, 'kollarımda öldü' ifadesini verdi.


PİSTORİUS O GECE İÇİN NE DEMİŞTİ?


Mahkemede okunan yazılı savunmasında Pistorius, ‘gecenin bir vakti aniden uyanıp banyoda hırsız olduğunu’ sandığını ifade etti.

Ünlü atlet, karanlıkta yatağının altından silahı alıp ‘hırsıza evi terk etmesi için bağırdığını belirtip aksi halde kapının ardından ateş edeceği uyarısında bulunduğunu söyledi.

Savunmasına göre Pistorius, kız arkadaşının yatakta olmadığını ‘onu vurduktan sonra’ fark etmiş.

reeva-steenkamp-foto-galeri.jpg

Ampute atlet, “Benim kollarımda öldü” dediği kız arkadaşının ölümünden büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekle suçlanan olimpiyat şampiyonu ampute atlet Oscar Pistorius'un kefalet duruşmasına devam edildi.

Savcının cinayetle suçladığı Pistorius, Reeva Steenkamp'ı kapısı kilitli bir tuvalet kapısından ateş ederek ölümüne neden olduğunu, içerde olan kişiyi "hırsız" sandığını söyledi.

Pistorius'un odasında testesteron ve iğneler bulunduğu belirtildi.

DAYANILMAZ ÇIĞLIKLAR

Bugünkü duruşmada savcı bir görgü tanığının ifadesine yer verdi. Görgü tanığı, olay gecesi Pistorius ile kız arkadaşı Steenkamp arasında kavga çıktığını ve "dayanılmaz çığlıklar" duyduğunu iddia etti.

Başka bir görgü tanığı da, Pistorius'un evinden art arda silah sesleri duyduğunu açıkladı. Savcı, Pistorius'un kız arkadaşını başından, kolundan ve kalçasından vurduğunu belirtti.

SEBEP BİR MESAJ

İngiliz Daily Mail gazetesi de, "cinayet"le ilgili yeni bir iddia ortaya attı. Gazetenin haberine göre, cinayete götüren tartışmanın Reeva Steenkamp'ın iPad'ine gelen bir mesajla başladığını ileri sürdü.

İPAD YATAK ODASINDA BULUNDU

Güney Afrika polisi, 30 yaşındaki Steenkamp'ın iPad'ini yatak odasında yerde buldu.

Gazetenin polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde, olayın yaşandığı 14 Şubat günü, Reeva Steenkamp'ın iPad'ine gece yarısı bir mesaj geldiği ve cinayete götüren tartışmanın söz konusu mesaj nedeniyle başladığı belirtildi.

oscar-pistorius-fotoğraflari.jpgHIRSIZ OLSA BANYO KAPISINI NİYE KİLİTLESİN?

Savcılar, cinayet öncesi çiftin tartışıp tartışmadığını inceliyor.

Savcı Gerrie Nel, “Hırsız olduğunu sandığına dair ifadesini destekleyen hiçbir izahat yok” dedi.

Savcı Nel mahkemede, “Bunların hepsi önceden planlanmış. Neden bir hırsıza kendini banyoya kilitlesin ki?” diye konuştu.

CESEDİ YAKILDI

Kefalet duruşmasının ilki, Reeva Steenkamp’ın cenaze törenine denk geldi.

29 yaşındaki Steenkamp’ın cesedi, memleketi Port Elizabeth’te yakıldı.

Güney Afrikalı ünlü ampute atlet Oscar Pistorius, ülkesinde ve tüm dünyada bir kahraman olarak görülüyordu.

Birçok Paralimpik şampiyonluğu olan Pistorius, geçen yıl Londra’da düzenlenen Olimpiya Oyunlarında da engelsiz atletlerle yarışan ilk engelli atlet olarak tarihe geçmişti.

pitrous-ev.jpg

CİNAYET BU BANYODA İŞLENDİ : Reeva Steenkamp, erkek arkadaşının kurşunlarına bu banyoda hedef oldu. Pistorius daha sonra kız arkadaşını banyodan çıkararak, yatak odasına getirdi.


AVUKATI TAHLİYE İSTİYOR

Pistorius'un avukatı Barry Roux ise müvekkilinin Steenkamp'ı kazara vurduğunu vurgulayarak, cinayet suçlamasını kabul etmediklerini söylemişti.

Roux, müvekkiline karşı isnat edilebilecek bir suç olmadığını ve kefaletle serbest kalması gerektiğini ifade etmişti.

Ampute atlet Oscar Pistorius'un ailesi de, polisin elde ettiği kanıtların, cinayet olmadığını göstereceğine inandıklarını söylemişti.

Güney Afrikalı olimpiyat şampiyonu ampute atlet Oscar Pistorius, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı silahla öldürmüştü. Pistorius, olayın bir kaza olduğunu iddia ederken, savcı "cinayet" olduğunu belirtiyor.