BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

CHP'li vekillerden Önder'e tepki!

BDP'li vekillerin Sinop'ta yaşadıklarının ardından "Oradaki çapulcular MHP'li değildi CHP'liydi" diyen Sırrı Süreyya Önder'e CHP'li vekiller tepki gösterdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Sırrı Süreyya Önder'in Sinop'ta yaşananlardan CHP'yi sorumlu tutması CHP'li vekillerden tepki gördü. Önder'in açıklamalarını İnternethaber'e değerlendiren CHP'li vekiller hem olaya hem açıklamalara tepkilerini dile getirdiler.

BDP CHP İLE UĞRAŞMAYI BIRAKSIN

CHP Ankara milletvekili Levent Gök BDP'nin neyi amaçladığının belli olmadığını söyledi:

"Belediye Başkanımıza yönelik BDP'nin söylemleri ne yazık ki tam bir provakosyondur. Belediye Başkanımızın bulunmadığı bir zaman dilimi içerisinde kendisine yöneltilen bu suçlamalarla BDP neyi amaçlıyor anlamış değilim ve Sırrı Süreyya Önder ve parti sözcülerinin bu sözlerini kınıyorum ve bu sözleri kendilerine iade ediyorum. BDP, CHP ile uğraşmayı bıraksın.

OLAYI KINIYORUM

CHP Hatay milletvekili Refik Eryılmaz ise olayı da Sırrı Süreyya Önder'i de kınadığını belirrti:

"Şu bir gerçek ki, milletvekillerinin saldırıya uğraması kabul edilecek bir olay değildir, fakat Sırrı Süreyya Önder'in CHP'li Belediye Başkanımız ile ilgili söylediklerinin doğru olmadığını görüyorz. Dün Belediye Başkanımız çıkıp açıklama yaptı ve olay sırasında orada olmadığını belirtti. İyice araştırmadan, tespit etmeden Belediye Başkanını bu olayın faali gibi gösterilmesine kimsenin hakkı yoktur. Oradaki olayları bütün partiye mal etmenin, bütün partiyi suçlamanın iyi niyetli bir davranış olmadığı kanısındayım. Elbetteki bu tür saldırıları kınıyoruz ve bu eylemi yapanların cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum."

KALABALIK BOZKURT İŞARETİ YAPIYORDU

CHP İzmir milletvekili Mustafa Moroğlu ise olayı çıkaranları bozkurt işareti yaptığını söyledi:

"Neden CHP'ye düşman yaratma peşindeler anlamadım. Dün gerekli açıklamalar yapıldı, Belediye Başkanımız olay sırasında orada olmadığını, olayla bir ilgisi bulunmadığını açıkladı. Bir olay olduktan sonra siyasilerin tavrı olayı derinleştirmek değil, sükunetli açıklamalar yapmaktır. Görüntüleri izledim, olayları çıkaran kalabalık bozkurt işaretleri yapıyordu. Hangi CHP'li bozkurt işareti yapar ki, yapıyorsa da o ajandır, CHP'li olamaz. CHP, hiçbir zaman böyle bir olayın içerisinde provakatör olmaz, CHP hak arama mücadelesinin yanında olur, BDP'li vekiller de hak arama mücadelesi veriyordu. Onlara yapılan saldırıyı lanetliyorum."

SIRRI BEY ANKET Mİ YAPMIŞ

CHP Ankara milletvekili Gökhan Günaydın ise bu gezinin zamanlamasının sorgulanması gerektiğini söyledi:

"Son derece talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyorum. Sırrı Süreyya Önder anket mi yapmış orada? Orada toplananaların hangiş partiye destek verdiğini nereden biliyor. Türkiye'de ifade özgürlüğünün, seyahat özgürlüğünün hiçbir kısıtlamaya tabii tutulmadan uygulanması bizim temel dileğimizdir, CHP'de bunun teminatıdır. Bu olayda bişr eksiklik varsa üzerine gideriz ancak CHP Sinop milletvekili ve CHP Belediye Başkanının açıklamaları bu alanda bişr eksiklik olmadığını tam tersine olabilecek kötü olayları yatıştırmak için herr türlü gayretin içine girildiğni göstermektedir."

GEZİNİN ZAMANLAMASI DOĞRU MU?

"Burada sorgulanması gereken konu şudur, Şüphesiz milletvekilleri Türkiye'nin diledikleri yerinde, diledikleri siyasal faaliyeti yapabilirler ancal böyle bir Karadeniz gezisinin planlanmasının devam eden süreç açısından uygun olup olmadığı, doğru bir siyasi adım olup olmadığı konusunda herkesein bir kez daha düşünmesi ve bir özeleştiri yapmasında yarar var. Şunu da ifade edelim ki, Türkiye'de yükselen AKP faşizmi ve onun doğurduğu bir iklim varken, milletvekillerinin CHP'yi hedef alan açıklamaları kabul edilebilir değildir."

TOPLUM GERİLMESİN DE NE YAPSIN

CHP Antalya milletvekili Yıldıray Sapan ise olayı buraya getiren sebeplerin önemsenmesi gerektiğinin altınız çizdi:

"Toplum buraya nasıl ve nerelerden geldi önce buna bir bakmak lazım. Ysapay bir sorun imali ve bunun üzerine yapay bir barış imali yapılıyor. Sanki ortada bir sorun varmış gibi barışa dönük atraksiyonlar yapılıyor. bu oalyın buraya gelmesinde meclisteki hareketler, PKK'nin BDP'den, BDP'nin PKK'dan ayrılmayan çizgisi, Abdullah Öcalan'ın muhatap alınması, bu kadar şehidi olan bir toplum olarak, hem Karadeniz'i, hem Akdeniz'i, bütün Türkiye'yi tahrik etti. Bu olayların provakasyonla alakası yok, toplumda bir hassasiyet var ve ben bu hassasiyetin giderek daha da belirginleşeceğinden endişe duyuyorum. Eskiden olmayan ayrımcu-ılık şimdi yaşanıyor. BDP'nin tahrik edici açıklamaları ve PKK'nın saldırıları toplumu ikiye böldü. Bunun yanında bebek katili ile görüşmeler yapılıyor. Toplum gerilmesin de ne yapsın. Oradaki kalabalığın CHP'li olduğuna dair hiçbir emare yok."