BIST 9.916
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.445,14
HABER /  GÜNCEL

Gizli kamera mağdurları şoka uğrayacak

Kocaeli'de Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda kadınlar tuvaletindeki gizli kamera mağdurlarının tepkisi merak konusu.

Abone ol

Kocaeli'de Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın da bulunduğu Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki kadınlar tuvaletine gizli kamera yerleştiren ve kimliği de yerleştirme sırasında farkında olmadan kendi görüntüsünü de kaydetmesi sayesinde belirlenen E.D. adlı şahıs hala yakalanamadı.

Polis ise, bu kişinin suçlanabilmesi için tuvaletteki görüntülerde yüzleri de görülen kadınlardan kimliği belirlenenleri bulup, şikayetçi olup olmadıklarını soracak. Ancak bu uygulamaya, bugüne kadar olaydan haberi olmayan kamera kurbanı kadınların nasıl tepki vereceği merak konusu.

HER GÜN YÜZLERCE KİŞİ GİRİP ÇIKIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne Yahyakaptan Semtinde her gün yüzlerce kişinin girip çıktığı, Şehir tiyatrosu oyuncu ve çalışanlarıyla birlikte toplam 135 kişinin görev yaptığı, büyük bir kafeteryası olduğu gibi öğrencilerin tiyatro kurslarına da gidip geldiği Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki gizli kamera şoku devam ediyor.

"NEDEN HEMEN POLİSE TESLİM EDİLMEDİ" ELEŞTİRİSİ

Gizli kameranın temizlikçiler tarafından tesadüfen bulunup Kültür merkezi Müdürlüğü'nce direk polise haber verilmek yerine, önce Büyükşehir Belediyesi'nin Hukuk Servisi ve Güvenlik Amirliği'ne verilmesi de eleştiriliyor. Kemara muhtemelen belediyede de birçok kez izlendikten sonra son aşamada teslim edildiği Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi amirleri tarafından bizzat soruşturulurken, burada incelenen kamera görüntüsünde mağdurların yüzlerinin de görünlüğü anlaşıldı.

Kamerayı yerleştirirken farkında olmadan kendi görüntüsünü çektiği de anlaşılan ve bu sayede kimliği tesbit edilen E.D. ise hala yakalanamadı. Cep telefonunu kapattığı, evine de gitmediği anlaşılan E.D.'nin bulunması için çalışmalar devam ediyor.

KURBANLARA 'ŞİKAYETÇİMİSİNİZ?' DİYE SORULACAK

Acak polis yetkililerini bu aşamadan sonra, belki de çoğunluğunun haberdar bile olmadığı mağdurları muhtemelen şoka sokacak bir uygulama bekliyor. Kamera'nın tuvalete 18 Mart'ta yerleştirildiğinin anlaşıldığını söyleyen bir polis yetkilisi, yüzleri görülen kamera kurbanı mağdurlardan kimlikleri tesbit edilebilenlere çok gizli olarak başvurup onların ifadelerini alarak şikayetçi olup olmadıklarının sorulacağını söyledi.

Ancak bu uygulamaya geçilmeden önce bile şu anda Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ne gidip buradaki tuvaletlerden herhangi birini kullananların, medyada yeralan haberlerden öğrendikleri gizli kamera olayı nedeniyle büyük bir stres yaşadıkları belirtiliyor.