BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yolda yürürken kaçırıp tecavüz ettiler

Gaziantep'te 20 yaşındaki genç kızın başına gelenler tüyler ürpertti

Abone ol

Gaziantep'te yolda yürürken kaçırılarak Şanlıurfa’ya getirilen ve kilitlendiği bir evde 3 kişinin tecavüzüne uğrayıp, fuhuşa zorlandığını iddia eden genç kız, pencereden çığlık atarak yardım istedi.

Çığlıklarını duyan vatandaşların ihbarının ardından polis tarafından kurtarılan 20 yaşındaki G.İ.’yi kaçırıp tecavüz ettiği ileri sürülen 3 kişi gözaltına alındı.

POLİS BALKONDAN İÇERİ GİREREK KURTARDI

Olay, dün akşam saatlerinde Atatürk Mahallesi’nde meydana geldi. Atatürk Mahallesi’nde apartmanın penceresinde genç bir kızın yardım çığlığı attığını duyanlar durumu polise bildirdi. İhbar üzerine gelen polis, kaçırılarak 2 gündür kilitli tutulduğunu söyleyen genç kızı, balkondan içeri girerek kurtardı. Polisin ifadesine başvurduğu G.İ. adlı genç kız, geçen pazartesi günü öğleden sonra yolda yürürken tanımadığı kişiler tarafından zorla otomobile bindirilerek kaçırıldığını ve Şanlıurfa’ya getirildiğini söyledi. Polislerin kurtardığı evde, kendisini kaçıran 3 kişinin tecavüzüne uğradığını söyleyen G.İ., "Gaziantep’te yürürken beni otomobile bindirerek kaçırarak getirildiğim evde 3 kişinin tecavüzüne uğradım. Bana, fuhuş yapmam konusunda baskı yaptılar ve şiddet uyguladılar. Ellerimi bağlayıp, eve kilitledikten sonra bıraktılar. Ellerimi çözerek pencereye çıkarak yardım istedim" dedi. İfadesi alınan genç kız polislerin bilgilendirmesi ile Gaziantep’ten Şanlıurfa’ya gelen ailesine teslim edildi.

Olaya ilişkin soruşturma başlatan polis, genç kızı kaçırarak tecavüz edip fuhşa zorladığı ileri sürülen A.D., C.Y. ve İ.C.’yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulamalarının ardından, ’tecavüz’, ’cinsel istismar’, ’yaralama’ ve ’kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

YARALI ANNENİN FERYADI YÜREK DAĞLADI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]ANNENİN ACI FERYADI

Adana'da karşıdan karşıya geçerken bir otomobilin çarpması sonucu yaralanan kadın, kucağındaki bebeğini göremeyince uzun süre "bebeğim nerede?" diyerek onu araması yürekleri dağladı.

Olay, Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Sarıçam Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Emre Alan (29) kucağında bebeği Ezgi Yaşar Alan ile birlikte eve gitmek için yola çıktı. D-400 karayoluna geldiği sırada üst geçidi kulanmak yerine yoldan karşıdan karşıya geçmeye çalıştı. Bu arada Mustafa Demir'in kullandığı otomobil anneye çarptı. Çarpmanın etkisiyle anne ve kucağındaki bebeği yere savruldu.

Olayı gören vatandaşlar hemen kaza yerine koşarak bebeği alıp kaza yerine sadece 250 metre uzaklıktaki özel bir tıp merkezine götürdü. Bu arada yaralanan anne için ise ambulans istendi. Ambulans gelinceye kadar kanlar içinde kalan anne, "Bebeğim nerede?" diye kendisine yardım etmek isteyen vatandaşlara sordu. Yaralı olmasına rağmen bebeğini görmek onun durumunun iyi olduğunu öğrenmek için yattığı yerden doğrulmak istedi. Vatandaşlar bu arada bebeğin tıp merkezine götürüldüğünü söyledi. Kadın bunun üzerine yere yatıp tekrar ambulansı beklemeye başladı. Ambulans gelince kadının bu kez de sağlık görevlilerine "Bebeğim nerede, bebeğim" diyerek ağlaması yürekleri dağladı.

Sağlık görevlileri de bebeğin durumunun iyi olduğunu tıp merkezine götürüldüğünü söyledi.

Bu arada otomobilin sürücüsü de yaralının başında kaldırıma oturarak gözyaşlarını tutamadı. Kadın ambulans ile önce tıp merkezine ardından bebeğiyle birlikte Adana Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

Anne ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

BAŞKENTTE SİLAHLAR KONUŞTU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]ÇIKAN TARTIŞMA KANLI BİTTİ

Olay, saat 05.00 sıralarında Çankaya, Kızılay, Ziya Gökalp Caddesi’nde yaşandı. Bar müşterisi ismi öğrenilemeyen bir şahıs ile M. A. arasında, bilinmeyen bir nedenden ötürü sözlü tartışma yaşandı.

İkili, bar çıkışı cadde üzerinde tartışmaya devam etti. Tartışma uzayınca M. A. yolun karşısına geçip olay yerinden uzaklaşmak istedi. Diğer şahıs yanında bulundurduğu silahla arkasından M. A.’ ya 7 el ateş etti. Silahtan çıkan kurşunlardan biri M. A.’nın başına isabet etti. Ateş eden zanlı ise taksiye binerek olay yerinden kaçtı.

Çevredekiler durumu 112 Acil Sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini olay yerinde yaptıkları Mehmet A’. yı ağır yaralı halde Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Hastanede kalbi duran ve yoğun müdahaleyle hayata döndürülen M.A.’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan ekipler kaldırım üstünde 7 adet boş kovan tespit etti. Silahtan çıkan mermilerden birinin büfeye, birinin park halindeki taksiye, 3 tanesinin ise üst geçitin duvarına isabet ettiği belirlendi. Yerdeki kan izleri ise dikkat çekti. Ekipler, boş kovanları delil torbasına koyarak inceleme yapmak üzere emniyete götürdü. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, polis her yerde zanlıyı arıyor.

EŞİNE KURŞUN YAĞDIRDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]POLİS MEMURU DEHŞET SAÇTI

Edirne'de, emekli polis memuru Necip Dönmez, kendisinden boşanmak isteyen hemşire eşini nöbet tuttuğu hastane bahçesinde tartıştıktan sonra kurşun yağmuruna tutarak öldürdü. İki çocuğunun annesini öldürdükten sonra polis memuru intihar girişiminde bulundu.

Olay, saat 21.30 sıralarında Sarıcapaşa Mahallesi'ndeki Edirne Devlet Hastanesi bahçesinde meydana geldi. Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nden 1,5 ay önce emekliye ayrılan polis memuru Necip Dönmez, yarın (Çarşamba) Edirne Aile Mahkemesi'nde boşanma davası olan iki çocuğunun annesi olan Nurcan Dönmez'le görüşmek üzere Edirne Devlet Hastanesi'ne geldi. Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi Servisi'nde nöbetçi olan eşine telefon açan Necip Dönmez, konuşmak üzere hastane bahçesine gelmesini istedi. Kimsenin olmadığı cerrahi servisinin arkasında konuşmaya başlayan çift bir süre sonra tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından Necip Dönmez, belinden çıkarttığı tabancayla, bir süredir ayrı yaşadığı boşanma aşamasındaki eşine 4 kurşun sıktı. Ardından da çenesinin altına dayadığı tabancayı ateşleyerek ölmek istedi.

Silah sesini duyan görevli doktorlar, olay yerine gittiklerinde mesai arkadaşlarını ve eşini kanlar içinde buldu ve hemen hastanin acil servise götürdü. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Nurcan Dönmez hayatını kaybetti. Ağır yaralanan polis memuru eş ameliyata alındı.

Olayı duyan Dönmez çiftinin yakınları ve hastane çalışanları gözyaşlarına boğulurken, çok sayıda polis memuru ve Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan hastaneye gelerek olay hakkında bilgi aldı.

SAVCILIK BEYLİK TABANCASINI ALMIŞ

Nurcan Dönmez, aile içi geçimsizlik nedeniyle eşini savcılığa şikayet ettiği ve savcılık kararıyla Necip Dönmez'in beylik tabancasına el konulduğu öğrenildi. Necip Dönmez'in 1,5 ay önce emekliye ayrıldığını söyleyen Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, "Eşi, savcılığı geçimsizlik nedeniyle bir dilekçe vermiş. Daha sonra da sıkıntımız yok, diyerek savcılığa müracaat ederek ilişkilerinin normale döndüğünü bildirmiş. Ancak savcılık beylik silahını almış. Dışarıdan temin ettiği bir silahla bu eylemi gerçekleştirmiş. Eşi öldü, kendisi de yoğun bakımda. Bu akşamda emekli polis memuru konuşmaya gelmiş. Hemşire hanım hastanede nöbetteymiş o sırada." dedi.

EŞİNİ BOĞDU ÖLDÜ ZANNEDEREK POLİSE TESLİM OLDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

POLİSE TESLİM OLDU

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde 52 yaşındaki Tekin B., tartıştığı eşi 50 yaşındaki F.B.'yi kemerle boğduktan sonra öldü zannerek çocuklarına haber verip polise teslim oldu. İhbarı üzerine gelen sağlık ekiplerinin kalp masajı ile tekrar hayata döndürülen F.B., tedavi altına alındı.

Olay saat 18.00 sıralarında Mahmutesatbey Caddesi Turgutalp Mahallesi'nde meydana geldi. 30 yıllık evli olan ve iki çocukları bulunan Tekin B. ile F.B., anlaşmazlık nedeniyle 4 aydır ayrı yaşamaya başladı. Bu akşam saatlerinde evine dönen Tekin B, konuşmak istediği eşi F.B. ile tekrar tartışmaya başladı. İki çocukları da evde bulunmayan çiftin tartışması sırasında Tekin B., belinden çıkardığı kemerle eşini boğmaya çalıştı. Gözü dönmüş koca bir süre sonra F.B.'nin hareketsiz kaldığını görünce öldüğünü zannederek evden ayrıldı. Çocuklarına talafon açan Tekin B., annelerini öldüğünü söyledikten bir süre sonra polise teslim oldu.

Babalarının telefonundan sonra kısa sürede eve gelen çocukları, boynu morarmış bir şekilde yerde hareketsiz hareketsiz yatan annelerini görünce sağlık ekiplerine haber verdiler. Kısa sürede gelen sağlık ekiplerinin kalp masajı ile yeniden hayata dönderdikleri F.B., ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaklaşık bir saatlik acil servis tedavisinin ardından sağlık durumu ciddiyetini koruyan F.B., Bursa Özel Medicabil Hastanesi'ne sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü'ne teslim olarak eşini öldürdüğünü belirten Tekin B., gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.