BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

DHKP-C'yi deşifre eden şok itiraflar!

Son dönemde yapılan DHKP-C operasyonlarının perde arkası ve şimdiye dek bilinmeyen derin bağlantılar, tüm çıplaklığıyla deşifre edildi.

Abone ol

Büyük Takip programında, örgütün illegal faaliyetlerinden sorumlu eski üst düzey yöneticisiyle yapılan röportajda şok edici bilgiler ortaya çıktı. İşte tarihe geçecek o tanıklıktan gündemi sarsacak açıklamalar…

BAZI SUBAYLAR DHKP-C ÜYELERİNE SİLAH EĞİTİMİ VERİYORDU

Bugün gazetesinde yer alan habere göre, 1970’’li yıllarda Türkiye’nin içerisinde bulunduğu toplumsal durumdan faydalanarak ivme kazanan DHKP-C içerisinde askerlerin nasıl yapılandığın örgütün eski üst düzey sorumlu bütün detaylarıyla anlattı. Örgütün içerisinde faaliyet gösteren subaylar, örgüt üyelerine silah eğitimi veriyor ve mühimmat yardımı yapıyordu. DHKP-C’nin yaptığı bazı eylemler de bizzat bu subayların katılımıyla gerçekleştiriliyordu.

DHKP-C’NİN HER AŞAMASINDA ÖZEL HARP VAR

Röportajda yer alan dikkat çekici açıklamalardan biri de 1971 ihtilalinin nasıl yapıldığı ile ilgili. Solun içerisinde yer alan bu subaylar darbenin yapılmasında en önemli aktörlerden. Özel Harp, darbe ortamını hazırlamak için bazı iş adamı ve devlet yetkililerinin evlerindeki paspas altlarında dinamit patlatarak infial yaratmış.

TAYAD ÖRGÜTÜN MERKEZLERİNDEN BİRİ

Tutuklu aileler ve dayanışma derneği olarak bilinen TAYAD’ın, legal gibi görünse de DHKP-C’nin merkezlerinden birisi olduğu örgütün eski üst düzey sorumlusu tarafından çok açık bir şekilde ifade ediliyor. Şimdiye dek örgüt içerisinden gelmiş geçmiş herkes TAYAD’ın içerisinden çıkmış. Bu tanıklık tarihe geçecek.

DHKP-C ÖĞRENCİLERİ NASIL AĞINA DÜŞÜRÜYOR?

Röportajın en can alıcı noktalarından biri de örgütün öğrencileri nasıl kandırdığı ve bir militan haline nasıl getirdiğiyle ilgili. Son dönemde çocuklarını bu örgüte kaptıran aileler bu sözlere kulak asmalı. Üniversite öğrencileri sinsi bir planla örgüte işte böyle çekiliyor: Üniversiteli bir gencin, kendi ağzından, DHKP-C'ye adım adım çekilme süreci: "Sen hakikaten gizli bir faaliyetin içerisine çekiyorsan, gizli illegal bir faaliyetin, tehlikeler taşıyan faaliyetin içerisine, bir kere kafadan ürkütmeyeceksin. Bir gün gelir öyle bir protesto yaratılır ki, işte ne derler, yemek zammını geri almadı idare, bu sefer yemek zammını protesto etmek için sadece pankart ve sloganla kalınmaz yemekhanenin camı, çerçevesi indirilir. Polisle karşı karşıya gelme ve birbirine şiddet uygulama olayı yaşatılarak, orada, aslında örgüte ilk adım atılmış, attırılmış olur."

ÖRGÜT DİNSİZ AMA EN ÇOK ŞEHİTLİĞİ KULLANIR

Marksist Leninist bir örgüt olan DHKP-C ateist bir örgüt. Buna rağmen en sık kullandığı argümanlardan biri de şehitlik. Öyle ki ölen militanlara şehit diyor, camide mevlüt okutuyor.

DHKP-C UYUŞTURUCUDAN BESLENİYOR

Örgütün eski üst düzey sorumlusu, DHKP-C’nin nasıl bir örgüt olduğunu gözler önüne serdi. Bir taşeron gibi çalışan örgütün finans kaynaklarından biri uyuşturucu. Üstelik bu bir iddia da değil, birebir bir tanıklık.

PAŞA GÜVEN DERİN DEVLETİN ADAMIYDI

Örgütün derin devletle bağlantısı bu röportajla ortaya çıkmış oldu. Eski lider Dursun Karataş’ın devletle görüştüğü, örgütün ikinci adamı olan Paşa Güven’in direkt derin devlet adamı olduğu ifade ediliyor.

DURSUN KARATAŞ’I 89 YILINDA CEZAEVİNDEN KİM ÇIKARTTI?

Şimdiye dek aydınlatılamayan olaylardan birisi olan Dursun Karataş ve beraberindeki örgüt üyelerinin 89 yılındaki firarı netleşti. Karataş, firar öncesinde cezaevinin yemekhanesinde bir üst düzey askerle görüşmüş ve bu görüşmeden sonra firar gerçekleşmiş.

PKK BİZE BEKAA’DA KAMP YERİ VERDİ

Örgütün generallere yönelik yaptıkları suikastlar, PKK ile ilişkilerinin başlamasını sağladı. 1991 yılında OHAL komutanı Hulusi Sayın’ı öldüren örgüt, bunun karşılığı olarak PKK’dan kamp yeri almış. Örgüt elemanları silahlı eğitimlerini Bekaa’da PKK ile aynı ortamda almış.

GRUP YORUM ÜYELERİNİN HEPSİ DHKP-C’Lİ

Bu özel röportajın en can alıcı noktasında Grup Yorum bulunuyor. Binlerce insanın dinlediği bu grubun, DHKP-c örgütüyle bağlantıları net olarak ortaya çıktı. Öyle ki grup, örgüt merkezi izin vermeden hiçbir şey yapamıyor. Konser ve albüm çalışmalarını dahi örgüt belirliyor.

AVUKATLAR ÖRGÜTLE HABERLEŞMEYİ SAĞLIYOR

Son dönemde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve tutuklanan avukatlar bazı kesimler tarafından tepkiyle karşılandı. Oysa örgütün eski üst düzey sorumlusu örgütteki avukat yapılanmasıyla ilgili önemli detaylara değiniyor. Tutuklular arasındaki Taylan Tanay’ın örgüt mensubu olduğu ve cezaevindeki militanlarla örgüt arasındaki haberleşmeyi sağladığını söylüyor.

ÇELİK KAPI BİR ÖRGÜT GELENEĞİDİR

Örgütün Okmeydanı’ndaki hücre evinde ortaya çıkan ve şaşkınlık yaratan çelik kapılar yeni değil. Türkiye’nin gündemini sarsacak röportajda bu kapıların DHKP-C’nin bir geleneği olduğu söyleniyor.