BIST 10.260
DOLAR 32,31
EURO 34,74
ALTIN 2.389,83
HABER /  GÜNCEL

Tek kollu hırsız kameralarda

Konya'da hırsızlık yapan tek kollu hırsız görenleri şaşırttı.

Abone ol

Konya’da birçok sabıka kaydı bulunan tek kollu hırsız, güvenlik kameraları yardımıyla yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz Cuma günü saat 12.00 sıralarında merkez Meram İlçesi Alavardı Mahallesi Yaka Caddesindeki bir aktarda kasadan hırsızlık olayı meydana geldi. İş yeri sahibi kasada bulunan 70liranın olmadığını fark edince durumu polise bildirdi. Olay yerine giden polis ekipleri, güvenlik kamerasını izlediğinde şüphelinin daha önce 30 kez yakaladıkları tek kolu doğuştan olmayan Ramazan K. (22) olduğunu belirledi.

TEK KOLU OLMADIĞI İÇİN KISA SÜREDE BULUNDU

Tek kolu olmadığı için kimliği kısa sürede belirlenen Ramazan K’yi arayan polisler, benzer bir şahsın dün bir iş yerine girdiği bilgisine ulaştı. Polis içeri girdiğinde şüphelinin “kolum yok, çalışamıyorum, yardım edin” diyerek kendisini acındırıp para istediğini gördü. İş yerinde yakalanan Ramazan K'nin üzerinde yapılan aramada yardım istediği iş yerinden çaldığı cüzdan çıktı. Şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından Adli Kontrol kararıyla serbest kaldı.

30'DAN FAZLA HIRSIZLIK VAKASINA KARIŞMIŞ 

Ramazan K’nin şuana kadar 30 ‘dan fazla hırsızlık olayına karıştığı iddia ediliyor. Olmayan kolunu kullanarak yardım isteme bahanesiyle girdiği iş yerlerinden yada Cuma günleri iş yeri sahiplerinin abdest almaya gittiği sıralarda hırsızlık yapan Ramazan K, 1 ay önce 21 Şubat 2013 tarihinde yine yardım bahanesiyle girdiği bir iş yerinden hırsızlık yapmıştı. Ramazan K. 4 ay önce 25 Kasım 2012 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi Esinler Sokaktaki bir tuhafiyede hırsızlık olayına karışmış ve güvenlik kamerasına yakalanmıştı. İş yeri sahibinin kapı önünde bulunan kıyafetlerle kapıyı kapatıp abdest almaya gitmesini fırsat bilen tek kollu hırsız Ramazan K. (20), kapıyı yokladığında açık olduğunu fark edince içeri girmiş ve kasadan 350 TL çalmıştı. Ancak tek kolu olmadığı için eşkali hemen belirlenen şüpheli yine yakalanmıştı.