BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,77
ALTIN 2.433,26
HABER /  DÜNYA

Gizem için Başbakanımız adına buradayım

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Rusya’da gözaltında tutulan Greenpeace eylemcisi Gizem Akhan’ın duruşmasını takip etmek üzer...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Rusya’da gözaltında tutulan Greenpeace eylemcisi Gizem Akhan’ın duruşmasını takip etmek üzere St Petersbrug’a geldi. Kapusuz, "Başbakanımız adına burada bulunmaktayım" dedi.
Primorsky mahkemesinde İHA’ya açıklamalarda bulunan Kapusuz, "Gizem 19 Eylül’den bu yana tutuklu bulunmaktadır. Bugün ikinci duruşması gerçekleşiyor. Ümit ederiz ki, artık hem hürriyetine kavuşması açısından, hem de memleketine dönmesi için iyi bir fırsat olacaktır. İnanıyorum ki, bu konuyla alakalı olarak arkadaşlarımızla birlikte mutlu şekilde ayrılmak istiyoruz. Önemli olan devlet ve millet olarak birbirimize sahip çıkmaktır" dedi.
Kapusuz, "Şu anda bakıyorum, farklı ülkelerden birçok davalı insanlar olmasına rağmen, en büyük ilgi, iktidar partisinden, muhalefet partisinden ve medyadan, Türk vatandaşı ile alakalıdır. Biz vatandaşımız her ne suretle olursa olsun, herhangi bir yerde bir sıkıntı ile karşılaşırsa, onun her türlü sıkıntısı ile ilgilenmek ve bunu savunmak gibi önemli bir görevi dikkatle, itina ile yerine getiren başta Dışişleri Bakanlığımız olmak üzere tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz ayrıca, "Gizem’le ilgili olarak konsolos muavinimiz, başkonsolosumuz, büyükelçiliğimiz, Dışişleri Bakanımız müteaddit girişimlerde bulunmuştur. Bunun etkilerini de inşallah bugün göreceğiz. Aslolan şey, hürriyettir. Hürriyetine kavuşması için biz de davayı takip etmek üzere AK Parti genel merkezi adına, Başbakanımız adına burada bulunmaktayım" ifadelerini kullandı.
(İHA)