BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.440,38
HABER /  GÜNCEL

Başbakanlık'ta 'sahte bombacı' paniği

Ankara'da Başbakanlık yakınındaki Vekaletler Caddesi'nde, üzerinde bomba süsü verilmiş bir düzenek bulunan bir kişi, açılan uyarı atışıyla etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanı Güler eylemcinin olaydan önce kendisini ihbar ettiğini söyledi.

Abone ol

Ankara'da Başbakanlık yakınındaki Vekaletler Caddesi'nde, üzerinde bomba süsü verilmiş bir düzenek bulunan bir kişi, açılan uyarı atışıyla etkisiz hale getirildi.

Başbakanlık merkez binasının girişine yakın bir noktada Başbakanlık korumalarının bir kişinin hareketlerinden şüphelenmesi üzerine panik yaşandı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Tuğrul Bayır adlı kişi saat Vekaletler Caddesi'nde kimlik vermedi ve polisin dur ihtarına uymaması üzerine korumalar havaya iki el ateş açtı.

1961 doğumlu Tuğrul Bayır yere yatırılarak, gözaltına alındı.

Daha önce olayın bir canlı bomba saldırısı girişimi olduğu ve saldırganın vurulduğu belirtilmişti.

Ancak daha sonra, Tuğrul Bayır'ın üzerinden bomba düzeneği süsü verilmiş cam macunu çıktı ve vurulmadığı açıklandı.

Öte yandan Bayır'ın Başbakanlık binasına gelmeden önce polisi arayarak, kendisini ihbar ettiği de belirtildi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Psikolojik sorunları olduğunu zannediyorum. Esasen kendisi de beş dakika öncesinde ankesörlü telefonla böyle bir eylem yapılacağını ihbar etmiş. Üzerindeki kıyafetleri de tarif etmiş. Arkadaşlarımız teyakkuz halindeyken yakalanmış" dedi.

Ankara'da bulunan gazeteci Sinan Onuş da Başbakanlık önünde geniş güvenlik önleminin alındığını aktardı.