BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,86
ALTIN 2.442,01
HABER /  DÜNYA

Özel hastaneye kürtaj operasyonu

Adana polisi 500 lira ile 9 bin lira arasında yasadışı kürtaj yapan özel bir hastaneye operasyon yaparak, aralarında 4 doktorun da bulunduğu...

Abone ol

Adana polisi 500 lira ile 9 bin lira arasında yasadışı kürtaj yapan özel bir hastaneye operasyon yaparak, aralarında 4 doktorun da bulunduğu 12 kişiyi gözaltına aldı.
Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, merkez Seyhan ilçesi Reşatbey Mahallesi’nde bulunan özel bir hastanede yasadışı kürtaj yapıldığı ihbarını aldı. İhbar üzerine harekete geçen polis, hastaneyi takibe aldı. Yapılan takip sonucunda hastanenin, gayrimeşru ilişki nedeniyle hamile kalan kadınları ve evli olup bebek istemeyen ancak hamile kalan kadınları 500 lira ile 9 bin lira arasında değişin fiyatlarla kürtaj yaptığını belirledi.
Polis 3 ay yapılan takip sonucunda 3 gün önce operasyon için düğmeye bastı. Hastaneye ve şahısların evlerine yapılan baskında aralarında H.İ., B.C., C.C. adlı erkek ve Y.M. adlı kadın doktorun da bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. İlk sorgulamanın ardından 9 kişinin olayla ilgisi olmadığı anlaşılarak serbest bırakıldı. Aralarında doktor, hasta bakıcı, hemşire ve kürtaja aracılık yapanların bulunduğu 5’i kadın 12 kişinin sorgusuna devam edildi. 3 gün yapılan sorgunun ardından zanlılar bugün önce adli tıp birimine ardından ise adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden birisinin hastane kıyafetli olması, bazılarının da basın mensuplarına gülerek poz vermesi dikkat çekti.
Özel hastanenin 1998 yılında ise, yeni doğan bir bebeği ısıtmak için eldivenin içine kaynar su koyulup ölümüne neden olunduğu gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı’nca kapatıldığı belirtildi.
(İHA)