BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

’’Gezi failleri bulunup cezalandırılmazsa...’’

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenlere ilişkin, yargının failleri bulup cezalandırmaması halin...

Abone ol

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenlere ilişkin, yargının failleri bulup cezalandırmaması halinde ailelerin kendilerinin hak arama yoluna gideceğini, bunun da barışçıl ve bir arada yaşama açısından büyük tehlike arz ettiğini savundu.
Aygün, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz ile Lice’deki karakol protestosunda açılan ateşle hayatını kaybeden Medeni Yıldırım’ın yakınlarıyla birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Ailelerin acılarının dinmediğini belirten Aygün, Başbakan Erdoğan’ın ve hükümet yetkililerinin polisi savunmasının ailelerin acılarını dağladığını söyledi.

Aygün’ın kısa açıklamasının ardından basın toplantısına katılanlar da açıklamalarda bulundu.

ALİ İSMAİL KORKMAZ’IN ANNESİ
Eskişehir’de dövüldükten sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel, "Oğlumun ne hayalleri vardı. Eli sopalıların darbelerine yenik düştü" dedi. Kokmaz’ın avukat abisi Gürkan Korkmaz ise soruşturma dosyasının çok yavaş ilerlediğini, kamera kayıtlarındaki görüntülerde boşluklar olduğunu ve delillerin karartıldığını iddia etti.

ETHEM SARISÜLÜK’ÜN AĞABEYİ
Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük de, hak aramaktan vazgeçmeyeceklerini belirtti.

ABDULLAH CÖMERT’İN AĞABEYİ
Abdullah Cömert’in ağabeyi Zafer Cömert ise, faillerin sadece polisler olmadığını, talimat veren emniyet yetkilileri, valiler ve polis şiddetini meşru gören Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ileri sürdü.

MEDENİ YILDIRIM’IN ANNESİ
Lice’deki karakol protestosunda yaşamını yitiren Medeni Yıldırım’ın annesi Fahriye Yıldırım, oğlunun katilinin belli olduğunu ve ortaya çıkarılmasını istedi.
(İHA)