BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji hafta sonu beklenen hava sıcklık tahminlerini yaptı

Abone ol

Kavurucu sıcaklar etkisini göstermeye devam ediyor. Peki hafta sonu hava nasıl olacak? İşte yurtta hava durumu...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz'in kıyı kesimleri, Kırklareli ile Edirne ve Tekirdağ'ın kuzey çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişikliğin olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile zamanla Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'in batı kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Antalya ve Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık, Trakya kesimi ile zamanla bölgenin kuzey ve doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kırklareli ile Edirne ve Tekirdağ'ın kuzey çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Antalya ve Hatay çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı, öğle saatlerinde Batı Akdeniz'in batı kıyılarında güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı, kıyı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, akşam ve gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ. Parçalı, kıyı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Samsun, Trabzon, Rize ve Hopa çevreleri, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz kıyıları ile Giresun çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

screen-shot-2013-07-26-at-11.09.06-am.png

screen-shot-2013-07-26-at-11.09.10-am.png