BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MEDYA

Ekşi Sözlük'ten açıklama var

İnternet sitenizde 22 Temmuz 2013 tarihli Süleyman Özışık imzasıyla yayınlanan yazıda, ekşi sözlük yazar ve yöneticileri hakkında hakarete varan söylemler yer almıştır.Şöyle ki...

Abone ol

İnternet sitenizde 22 Temmuz 2013 tarihli Süleyman Özışık imzasıyla yayınlanan yazıda, ekşi sözlük yazar ve yöneticileri hakkında hakarete varan söylemler yer almıştır.Şöyle ki;

Demokrasi ile yönetilen toplumlarda bireylerin en temel hak ve özgürlüklerinin başında ifade özgürlüğü gelmektedir.İnternetin hızla geliştiği dünyamızda kişilerin diledikleri bir konu üzerinde tamamen hür iradeleri ile düşüncelerini sosyal medyada paylaşıp tartışmaları, ifade özgürlüğünün en güzel şekliyle vücut bulmuş halidir.

Medyada “ Gezi Parkı Olayları” olarak anılan olayların sosyal medya kullanıcıları tarafından birbirinden farklı görüşlerle, bu ortamlarda konuşulması, tartışılması kuşkusuz demokratik bir topluma sahip Türkiye Cumhuriyeti için sorun teşkil etmeyecektir, etmemelidir.

Bu bağlamda, gerek görsel gerekse yazılı medyada bu platformların yöneticileri, destekçileri ve kullanıcıları hakkında yorumlar yapılırken, kanunlara, nizamlara ve en önemlisi de insan haklarına aykırı bir takım davranışlarda bulunulmaması gerektiği unutulmamalıdır.

Herkesçe bilinen sosyal medya kullanıcılarına ilişkin karalama kampanyaları yapmak yerine, sosyal platformlarda paylaşımda bulunan insanlarla diyalog kurulup, özgür fikirlerin, hür iradelerin öne çıktığı, karşılıklı iletişimin sağlandığı ve bittabi yıpratıcı olmayan, insanları incitmeyen eleştirilerin de olduğu bir toplumda yer almak öncelikli hedef olmalıdır. Unutulmamalıdır ki Ulu Önder Atatürk’ün Türk Gençliği’ne bırakmış olduğu en büyük miraslardan biri de budur.

SONUÇ ve İSTEM :

Yukarıda izah edildiği üzere,

www.internethaber.com internet adresinin içerik sağlayıcısı olarak 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 9.maddesi uyarınca https://www.internethaber.com/kilicdaroglunun-basortulu-savdasi-ve-soysuz-sozluk-14806y.htmlinkinde yayımlanan “Kılıçdaroğlu'nun başörtülü sevdası ve soysuz sözlük!başlıklı yazının ve içeriğin yayından çıkarılmasını,

İş bu dilekçede yer alan Tekzip (Düzeltme) Yazısının ilgili sayfada bir hafta süre ile yayımlanmasını, müvekkilim adına bilvekale talep ve rica ederim.