BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Çözüm süreci enerji için umut oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Çözüm süreci ile beraber enerji sektöründe çok daha ön plana çıkabileceği bir Hakkari hedef...

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Çözüm süreci ile beraber enerji sektöründe çok daha ön plana çıkabileceği bir Hakkari hedefliyoruz" dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Enerji Hanım” projesinin 17. toplantısına katılmak üzere Hakkari’ye geldi.
Öğle saatlerinde Van’dan helikopterle Hakkari’ye gelen Bakan Yıldız, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, BDP’li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek tarafından karşılandı. Polis merasim mangasını selamlayan Bakan Yıldız, Valilik Şeref Defteri’ni imzalayarak makama geçti. Burada kısa bir konuşma yapan Vali Alimoğlu, Hakkari yöresinin ülkenin güzel yerlerinden biri olduğunu belirtti. Alimoğlu, “Burası ülkemizin güzel yerlerinden birisidir. 2013 yılında daha huzurluyuz. Biz valilik olarak, hükümet olarak hizmetlerin verimli bir şekilde işlemesi için büyük gayret gösteriyoruz. Bakanlarımızın bu ziyaretlerini çok anlamlı ve Hakkari geleceği için önemli buluyoruz” dedi.
Bakan Yıldız ise, Türkiye’nin dört bir yanında yapacak çok işlerinin olduğunu ve bu illerin başında ise Hakkari’nin geldiğini belirterek, “Çözüm süreci ile beraber enerji sektöründe çok daha ön plana çıkabileceği bir Hakkari hedefliyoruz. Gerek yeraltı zenginliklerinden krom, çinko ve kurşun gibi metalik madenlerimizin, gerekse buradaki halkımızın daha fazla refah seviyesini arttırabilmek için elektrik dağıtımı ile ilgili hizmetleri arttırmak istiyoruz. Biliyorsunuz Van bölgesi ile beraber burası elektrik dağıtımında özelleşme sürecindedir. Pazartesi günü ile birlikte inşallah özel sektör marifeti ile yürütülecektir. Bizim bugün burada önemli bir etkinliğimiz var. ‘Enerji Hanım’ diye bir projemiz var. Özellikle hanım kardeşlerimizin gerek evlerinde, gerekse işyerlerinde daha tasarruflu kullanabilecekleri beyaz eşya ürünleri var. Onları nasıl tasarruflu kullanabilecekleri ile ilgili düzenlenecek bir programla bilgi verilecek. Bu program bizim için de son derece anlamlı. Çünkü Türkiye’nin dört bir yanından bu programı yapıyoruz. Bu manada Hakkari’de ülkemizin nadide illerinden birisidir. Bakanlığımızın birçok elemanı ile beraber buraya geldik, inşallah başarılı bir program yapacağız. Tüm Türkiye’nin normalleşmesi için hepimize düşen çok fazla görevler var. Türkiye’nin birçok yeraltı zenginliği var. Maden gibi ama en büyük zenginliğimiz insan kaynaklarımız olduğu bilincindeyim. Burada da dokusu sağlam bir insanımız var ve onlarla beraber bugün bir program yapacağız” şeklinde konuştu.
Enerji Hanım projesi kapsamında Hakkari’de ev hanımlarına ‘tasarruf paketi’ anlatılarak, elektrik kaçağını azaltmak adına destek isteneceği belirtildi. Hakkari Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek toplantıda ev hanımlarına enerji tasarrufu konusunda alınabilecek önlemler anlatılacak.
Öte yandan, Bakan Yıldız için kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı. Çatılara keskin nişancılar yerleştirilerek, polis detektör köpekleri eşliğinde çevre didik didik arandı.
(İHA)