BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Geyşa gibi gizemli görünmenin formülü

Etkili bakışlar, vişne rengi dolgun dudaklar ve porselen pürüzsüzlüğünde mükemmel bir ten...

Abone ol

Etkili bakışlar, vişne rengi dolgun dudaklar ve porselen pürüzsüzlüğünde mükemmel bir ten... Bir geyşa kadar etkileyici görünmeye ne dersiniz?

Japonya'da eski tarihlerden bu yana eğlence hayatında erkek müşterilere şarkı, dans, sohbet ve oyunlarla eşlik eden kadınlara 'geyşa' deniyor. Özellikle yüksek düzeydeki erkek müşterilere hizmet veren geyşalar 10-12 yaşlarında çok ağır bir eğitim görmeye başlıyor.

Uzakdoğu, son dönemde tasarımcıları olduğu kadar film yapımcılarını da etkiliyor. Arthur Golden'ın romanından uyarlanan ve tüm dünyada sükse yaratan 'Bir Geyşanın Anıları' doğunun yaşam tarzını gözler önüne seriyor; özellikle de Japon güzellik ritüellerini. Geyşa makyajı gözlerde kendini ortaya koyuyor. Gözlerin belirgin bir şekilde vurgulanması bu makyaj tarzında oldukça önemli. Vişne kırmızısı dudaklar, güçlü göz makyajına eşlik ediyor.

OYUNCAK BEBEK

Geyşalar ilk bakışta oyuncak bebekleri andırıyor. Çünkü porselen pürüzsüzlüğünde bir zemin üzerine gözler ve dudaklar renklendiriliyor. Ten rengi olabildiğince soluk! Bu da yüzde asil bir güzelliği sağlıyor. Bu şekilde gözler ve dudaklar ön plana çıkmış oluyor. Etkili bir bakış, aynı zamanda güçlü ve çekici bir bakış anlamına geliyor. Özellikle gece kullanabileceğiniz bu makyaj tarzı, beylerin odak noktası haline gelmenizi sağlayabilir. Önce malzeme listesiyle başlayalım.

Kozmetik çantanızdan almanız gerekenler, eyeliner, vişne rengi ruj, açık tonlarda fondöten veya pudra, gri ve kahve tonlarında far, son olarak dolgunluk kazandıran bir maskara.

BUĞULU GÖZLER

Ardından buğulu gözler yaratmak için gri ve kahve tonlarında far kullanılıyor. Belirgin bir eyeliner, tıpkı 50'lerin tarzında gözkapağının ucundan taşmalı. Rimel ise bu makyajın adeta son noktası. Kaliteli bir maskara gözlerin ışıltı saçmasında önem taşıyor. Dudaklar içinse kırmızı ideal renk. Unutmayın, dikkat çekici ve kalıcı renkler geyşa makyajının ana unsurları.

YUMUŞAK ETKİ

Porselen bebek bakışları, masum bakışlara ve bu yılın anahtar trendine iyi bir örnek. Bu bakışları yakalamanın sırrı ise vişnenin farklı tonlarını kullanmaktan geçiyor. Ayrıca yazın öne çıkan rengi pembe de daha yumuşak bir etki yakalamak için tercih edilebiliyor.

Tende yaratılan kusursuz bazla yüzdeki ışığın yansımasına izin veriliyor. Ardından pembe tonlar, doğallığını bozmayacak şekilde yüzün belirli bölgelerine uygulanıyor. Aynı renk gözkapakları üzerinden şakaklara doğru uzatılabilir. Dudaklar için de vişnenin değişik tonları tercih edilebilir.

MÜKEMMEL BAZ

Etkili bir bakış yakalamak için önce tende mükemmel bir baz oluşturmak gerekiyor. Bu konuda pudra çok işinize yarayacak. Pudralar cilt kusurlarının önüne geçer, cildin parlak yerlerini kapatırlar, ayrıca mükemmel bir makyaj için zemin hazırlarlar. Pudra, çok belirgin olmayacak şekilde ince bir tabaka halinde ve yüzün her yerini kaplayacak şekilde uygulanmalıdır.

Uygulama sonrası temiz bir fırçayı yüzünüzde hafifçe gezdirirseniz, hem pudra kalıntıları ortadan kalkar, hem de daha düzgün bir sonuç elde etmiş olursunuz. Kompakt pudralarda fırça kullanmak daha akılcı olacaktır.