BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Gerçekler bildiğiniz gibi değil!

6. kattan düştükten sonra amcası tarafından bıçaklanan kız gözlerini açtı ve tüm gerçekleri anlattı. Nişanlısı da onu destekledi.

Abone ol

Siirt'te amcası tarafından bıçaklanan Narin, balkonundan atladığı radyoya sevgilisiyle buluşmaya değil, arkadaşını görmeye gitmiş. N.E "6. kattan ben atlamadım, abim itti" dedi. 

GENÇ KIZ İFADE VERDİ: BENİ PENCEREDEN ABİM ATTI, AŞAĞIDA AMCAM BIÇAKLADI

[PAGE]

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla N.E’nin tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde polis tarafından ifadesi alındı.

MERVE'Yİ GÖRMEK İÇİN EVDEN ÇIKTIM

N.E. ifadesinde, 12 haziranda arkadaşlarını görmek için evden çıktığını, mahalledeki mağazaları gezdiğini belirtti. Daha sonra saat 19.00 sıralarında arkadaşı Merve B’nin ikamet ettiği ve Radyo 56’nın bulunduğu binaya geldiğini kaydeden N.E., Merve’nin 4. kattaki evinin kapısını çaldığını ve kapıyı Merve’nin annesinin açtığını söyledi.

'KIZIM MERVE ÜST KATTAKİ RADYODA'

Annesinin Merve’nin 6. kattaki Radyo 56’da bulunduğunu söylemesi üzerine Radyo 56’nın bulunduğu kata çıktığını anlatan N.E’nin, ifadesinde, "Radyo 56’nın kapısını açtım ve Merve diye çağırdım. Odadan biri çıktı ve Merve’nin lavaboda olduğunu söyledi. Ben de arkadaşımı beklemek için girişin karşısındaki odaya geçtim. Pencere kenarındaki koltuğa oturdum ve beklemeye başladım. Aradan 3-5 dakika geçti. İçerden bağırma sesleri geldi. Ben de korktum, ayağa kalktım ve beklemeye başladım.

ABİM KAPIYI TEKMEYLE AÇTI

O esnada arkadaşım Merve’nin de bağırdığını duydum. Ağabeyim Suat Ete kapıyı tekmeyle açtı ve hiçbir şey söylemeden beni pencereye doğru itti" dediği öğrenildi.

BENİ AMCAM BIÇAKLAMIŞ

Pencerenin perdesinin kapalı olduğunu ve camının açık olduğunun fark edilmediğini anlatan N.E’nin ifadesinde, "Fakat perdenin benim bulunduğum tarafında pencere açıkmış. Açık olduğu belli olmuyordu. Pencereden aşağıya düştüm. Bir süre sonra kendime geldim ve kalkmaya çalıştım. Kıpırdayamadığımı anlayınca yardım istedim. Ne kadar zaman geçtiğini hatırlamıyorum, gözlerimi açtığımda hastanede olduğumu, her tarafımın alçıda olduğunu ve karnıma dikiş attıklarını gördüm. Beni bıçaklayanı görmedim, hatırlayamıyorum. Beni Dicle Üniversitesine sevk etmişler. Beni pencereden aşağı iten ağabey Suat Ete ve sonradan öğrendiğim kadarıyla karnımdan bıçaklayan amcam Abdurrahim Ete’den şikayetçiyim. Uzlaşmak istemiyorum" dediği kaydedildi.

NİŞANLISI DA GENÇ KIZI DESTEKLEDİ

[PAGE]



Siir'teki 'töre vahşeti'nde ortaya Narin E'nin nişanlısı çıktı ve ilginç iddialarda bulundu. Siirt'ten Diyarbakır'a sevk edilen töre mağduru Narin E., Dicle Üniversitesi Cerrahi Kliniği'nde, yaşama tutunmaya çalışıyor. Beş yerinden bıçaklanan Narin'in sağlık durumunun daha iyiye gittiği öğrenildi. Narin'in nişanlısı olduğunu söyleyen halasının oğlu Bedri Ekinci, dün hastaneye gidip, oradaki gazetecilere açıklamalarda bulundu.

DAYIM (KIZIN AMCASI) SORUNLU
Nişanlısı Narin E.'nin radyoya kendisine istek şarkı armağan istemek için gittiğini anlatan Ekinci, 'Olay günü nişanlım beni aradı. Dışarı çıkacağını söyledi. Ancak nereye gideceğini anlatmadı. Eve geç gittiği için aile ve yakınları endişeye kapılmış. Radyoda çalışan birisi aileyi arayarak 'kızınız burada' demiş. Bunun üzerine akrabalarımız radyoya gitmişler. Ruhsal sorunları olan dayımın radyoda çalışan kişilere tepki göstermesi üzerine olay meydana gelmiş' diye konuştu.

BİRBİRİMİZİ SEVİYORUZ
Ekinci olayın basında töre ve namus vahşeti olarak çıktığını belirterek şöyle konuştu:
'Biz 6 ay önce ailelerimizin rızasıyla nişanlandık. Birbirimize aşığız ve 1.5 yıldır birlikteyiz. Okulumuzu bitirip, evlenmeyi hayal ediyorduk. Ancak bu olay başımıza geldi. Hastaneye gittiğimde görevli polis memurları beni içeri almadı. Ancak nişanlım Narin, beni görmek isteyince polisler beni yoğun bakıma aldı. Narin de ben de çok duygulandık. Beni sevdiğini, yanlış bir şey yapmadığını ve radyoya gitmesindeki amacının sadece bana şarkı armağan etmek olduğunu söyledi. Ben ise dedikoduları umursamadığımı onu sevdiğimi söyledim. Nişanlım taburcu olduktan sonra tüm dünyanın huzurunda el ele poz vereceğiz. Biz severek nişanlandık. Bizim zorla nişanlandığımız yalandır.' 

AĞABEYİ GÖZALTINDA 

Siirt'te, erkek arkadaşını ziyarete gittiği yerel radyoyu basan ailesinin saldırısından kaçmak için 6'ncı kattan atlayıp yaralanan ve götürüldüğü hastanede amcasının bıçaklı saldırısına uğrayan 17 yaşındaki Narin E.'nin üvey ağabeyi Suat E. gözaltına alındı. Daha önce de gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tarafından serbest bırakılan Suat E.'nin, Narin E.'nin hastanede verdiği ifade üzerine gözaltına alındığı belirtildi.

İŞTE KIZIN 6. KATTAN DÜŞTÜĞÜ BİNA

[PAGE]



  

[PAGE]