BIST 9.069
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.326,13
HABER /  GÜNCEL

Gerçekle film birbirine karıştı

Taksim'de Hatırla Sevgili’nin miting çekimleri yapılırken gerçek eylem başlarsa ne olur?

Abone ol

1960'lı yılların işçi ve öğrenci ayaklanmalarının canlandırıldığı Taksim Meydanı'nda eylem yapan göstericilere polis müdahale etti. Dönemin polis otoları ve kıyafetleri dikkat çekerken, film çekimi ile 1 Mayıs için eylem yapanların sloganları biribirine karıştı.

1960 İhtilali ve sonrasındaki süreci konu alan "Hatırla Sevgili" adlı dizi için Taksim Meydanı'nda kurulan film setinde, Deniz Gezmiş rolünü oynayan gencin basın açıklamasına polis müdahele etti.

Rol gereği, yapılan müdahalede kovalamaca yaşanırken, vatandaşlar çekimleri dikkatlice izledi. Atatürk Anıtı önünde toplanan ve Çorum'dan gelen 50 kişilik işçi grubu "İş, aş özgürlük istiyoruz", "Verilen sözler tutulsun", "İşçi köle değil" değil şeklinde slogan atan gruba polis müdahalesi gecikmedi.

Dönemin kıyafetleri, polisi ve polis otomobillerinin bire bir canlandırıldığı film çekimi, çevrede buluna vatandaşlar tarafından cep telefonlarına kaydedildi. Film gereği, Deniz Gezmiş ve arkadaşları polis tarafından kovalandı. Bu sırada gerçek eylemleri aratmayacak kovalamaca sahneleri yaşandı.

Çekimi izleyen yaşlı vatandaşlar, çok duygulandıklarını belirterek, "Şu anda o günleri yaşıyorum. İşçi ve öğrenci ayaklanmalarının başladığı dönemlerdi. Böyle eylemler yapıldı. Çok duygulandım" diye konuştu.