BIST 10.911
DOLAR 32,21
EURO 35,04
ALTIN 2.446,47
HABER /  SPOR

Genç Aslan tılsım bozdu

Muhteşem bir maçtı. Ama skor sürprizdi. Özellikle de Şükrü Saracoğlu'na giden Aslan için...

Abone ol

Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk karşılaşmasında Fenerbahçe ile Galatasaray golsüz berabere kalarak turu ikinci maça bıraktılar.
    
Dengeli bir oyunla başlayan karşılaşmada hızlı oyun sergileme çabasındaki Fenerbahçe'nin atakları Galatasaray savunmasında eridi. Özellikle göbekte Deivid'in savunmanın arkasına attığı toplarla tehlike yaratmaya çalışan sarı-lacivertli ekip, ilk yarıda beklediği pozisyonları bulamadı.
    
İlk olarak Fenerbahçe'nin hızını kesmeye çalışarak tüm sahada pres ve iyi savunma yapma çabası içine giren Galatasaray, bu hedefine ulaşırken, kanatlardan yaptığı atak organizasyonlarıyla da rakip kalede gol fırsatları aradı. Sağ kanattan Uğur, sol kanattan ise Volkan'ın ortalarıyla Fenerbahçe kalesine yüklenen sarı-kırmızılı ekip, Serkan ile yakaladığı tek gol pozisyonunu ise değerlendiremedi

MAÇTAN DAKİKALAR

1. dakika. G.Saray sol kanattan Fenerbahçe kalesine indi. Arda'nın kale sahasına kestiği topu Carlos kafa ile karşıladı. Sol kanattan Lugano, topa ayak koyarak taça gönderdi.

Devam eden atakta ceza sahası önüne Arda'nın kestiği topu Ümit Karan göğsüyle yumuşattıktan sonra rovöşata denedi. Meşin yuvarlak arkasındaki Edu'dan döndü.

3. dakika. Karşılaşma hızlı başladı. İki ekipte golü düşünüyor. Gökhan Gönül sağ kanattan topla hareketlendi. Araya zamanında giren Servet meşin yuvarlak ile rakibi arasına girerek atağın autla sonuçlanmasını sağladı.

5. dakika. Fenerbahçe rakip kaleye paslaşarak indi. Deivid'in ceza sahasına havalandırdığı topa Semih hareketlendi. Savunmada kademeye giren Emre kafa ile meşin yuvarlağı kalecisi Orkun'a kazandırdı.

7. dakikada Arda'nın ara pasıyla soldan Fenerbahçe ceza alanına giren Ümit, şık bir hareketle Edu'yu geçmesine karşın topu ayağından fazla açınca, kalesini terkeden Volkan Demirel ayağıyla müdahale ederek tehlikeyi uzaklaştırdı.

9. dakika. Fenerbahçe atağında ceza sahasının sol tarafında Semih, Emre'nin sert hareketiyle yerde kaldı. Hakem tehlikeli noktadan frikik atışını Fener'e verdi. Topun gerisine geçen Roberto Carlos'un sert şutu kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

11. dakika. Fenerbahçe rakip kaleye Alex ile etkili indi. Alex, hakemden sekip önüne düşen topu ceza sahası önünde kaleye vurdu. Savunmanın ayak koyduğu meşin yuvarlak ceza sahası içindeki Selçuk'un ayağında kaldı. Bu futbolcu bekletmeden şutunu attı. G.Saray savunması topu karşılamayı bildi.

17. dakika. Fenerbahçe iyi paslarla G.Saray ceza sahasına sokuldu. Aurelio sağ kanatta aldığı topu ceza sahasına ortaladı. Arka direkte Uğur Boral topu kontrol ettiği an vurdu. Savunma zamanında yatarak topu taca kadar gönderdi.

21. dakika. G.Saray Serkan Çalık ile gole çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Volkan ceza sahasına ortasını yaptı. Kafalardan seken topa arka direkte boş pozisyondaki Serkan'ın önünde kaldı. Bu futbolcu hafif çarprazdan çok sert vurdu. Volkan yakın direğin köşesinden ağlara gitmekte olan meşin yuvarlağı harika bir refleks ile çelerek kornere attı. Köşe vuruşundan sonuç gelmedi.

24. dakika. Bu pozisyona giren ekip F.Bahçe oldu. Deivid şık çalımlarla G.Saray ceza sahasına sokulup Alex'e ara pasını bıraktı. Alex'in bir adım önünde kalesini terk eden Orkun kapanarak topa sahip olmasını bildi.

28. dakika. G.Saray Hakan ile gole yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına ortalanan topu Fener savunması karşılayamadı. Ümit Karan'ın kafa ile indirdiği topa Hakan Şükür ceza sahasının hemen içinden sert vurdu. Meşin yuvarlak yerden direği sıyırıp auta çıktı.

33. dakika. Gole yaklaşan taraf yine G.Saray oldu. Sol kanattan gelişen atakta Arda harika bir topuk pasıyla çizgide Volkan Yaman'ı kaçırdı. Bu futbolcu yerden ceza sahasına ortasını yaptı. Ümit Karan'ın önce kontrol edip sonra dönüp vurduğu top Volkan'ın üzerine gitti. Sarı-Kırmızılı ekip adına şansız an.

35. dakika. İlk yarıda son 10 dakikaya girildi. Fenerbahçe atağı sağ kanattan hızlı gelişti. Semih'in topla buluştuğu anda Servet arkadan çok sert girdi. Hakem bu pozisyonda avantaja bıraktı. Uğur Boral'ın sürüklediği atakta sol kanatta Carlos topla buluştu. Sambacı ceza sahasının çarprazından yerden sert vurdu. Kaleci Orkun uzanarak topu kontrol etmesini başardı.

 36. dakika. Hakem bir öncesi pozisyonda Semih'e sert giren Servet'e sarı kartını gösterdi.

 38. dakika. Fenerbahçe'de sakatlanıp oyuna devam edemeyen Semih yerini Kezman'a bıraktı.

40. dakika. İlk yarıda son 5 dakika. Gol yok. Fenerbahçe'nin kaleyi bulan şutu da yok. G.Saray'ın kontrollü futbolu bu ana kadar Sarı-Lacivertli ekibin hızını kesti.

41. dakika. Fenerbahçe atağı sağ kanattan etkili gelişti. Deivid topla sıfıra kadar inip ortasını yaptı. Orkun'un ön direkte kaldığı pozisyonda Alex topa uzak kaldı. Arka direkte Uğur Boral, G.Saray savunmasının dengesinin bozulduğu pozisyonda topu ortaya çevirdi. Topun düştüğü nokta hiçbir Sarı-Lacivertli futbolcu olmayınca atak sona erdi.

 42. dakika. G.Saray'da rakibine sert giren Uğur Uçar sarı kart gördü.

45. dakika. G.Saray sol kanattan Arda ile serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına inen topu Deivid kafa ile karşıladı.

Hakem Fırat Aydınus ilk 45 dakikada uzatma oynatmadı. Fenerbahçe-G.Saray derbisinin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARI

46. dakika. Fenerbahçe atağında ceza sahasının önüne gelen yüksek topu Kezman kafa ile arkasındaki Deivid'e indirdi. Brezilyalı golcü uzaktan sert vurdu. Top yandan auta çıktı.

47. dakika. Fenerbahçe bir kez daha sağ kanattan rakip kaleye indi. Selçuk ceza sahasının dışından yerden şutunu attı. Zayıf gelen topu Kaleci Orkun kapanarak kontrol etti.

49. dakika. G.Saray Hakan Şükür ile gole çok yaklaştı. Hızlı gelişen atakta Volkan Yaman Fenerbahçe savunmasının arkasına harika bir ara pası attı. Hakan, topla buluştuğu anda vuruşunu yaptı. Volkan, karşı karşıya pozisyonda yatarak gole izin vermedi. Bu atak sonrası Hakan Şükür ve Volkan Demirel çarpışarak kısa süreli bir sakatlık yaşadı.

53. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Alex ile köşe vuruşu kullandı. Paslaşarak kullanılan atışta Boral, Alex'ten aldığı pası arka direğe kesti. Kezman'ın yükseldiği topu kaleci Orkun çıkarak rakibinin başının üstünde almayı başardı.

56. dakika. G.Saray Ümit Karan ile gol çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Serkan Çalık'ın pasında topla buluşan Ümit Karan ceza sahasının dışından harika bir plase vuruş yaptı. Tam köşeye giden meşin yuvarlağı Kaleci Volkan son anda uzanarak kornere çelmeyi başardı.

57. dakika. G.Saray köşe vuruşuna Hakan Şükür ile gole yaklaştı. Barış Özbek'in sağ kanattan kullandığı korner atışında top arka direğe indi. Volkan boşa çıktı. Hakan Şükür yükselip kafayı vurdu. Yerden seken meşin yuvarlak direğin yanından sekerek auta çıktı.

59. dakika. Kadıköy'de G.Saray bu bölümlerde etkili olan taraf. Fenerbahçe bir türlü ritmini bulamadı. Tribünlerde de sessizlik var. Sarı-Kırmızılı ekip üst üste rakip kalede etkili pozisyonlar bulmasına rağmen gol çıkartamadı.

 61. dakika. G.Saray'da Hakan Şükür yerini Ayhan Akman'a bıraktı.

64. dakika. G.Saray atağı sağ kanattan etkili gelişti. Ceza sahasına ortalanan top kale sahasına düştü. Uğur Boral, Arda'nın önünden kafayı vurdu. Yükseklik kazanan topa Lugano kafayı vurdu. Bu pozisyonda Ümit Karan rakibine faul yaptı. Serbest vuruş Fener'in

 65. dakika. Fenerbahçe'de Uğur Boral yerini Vederson'a bıraktı.

 65. dakika. G.Saray sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Savunmasından ileri çıkan Servet Lugano'nun üzerinden yükselip kafayı vurdu. Top kalenin üzerinden auta çıktı. Bu pozisyonda rakibinin kendisine faul yaptığını belirterek hakeme itiraz eden Lugano sarı kart gördü.

70. dakika. Fenerbahçe'nin kaleyi bulan ilk etkili şutu Alex'ten geldi. Ceza sahası önünde topla buluşan Alex çok sert vurdu. Meşin yuvarlak Kaleci Orkun'un üzerine gitti. Orkun topu 2 hamlede güçlükle kontrol etti.

72. dakika. Fenerbahçe, atağında Kezman ceza sahası içinde topla buluştu. Sırp golcü yüzünü kaleye dönemedi. Servet topu rakibinin ayağından söküp aldı.

74. dakika. G.Saray mutlak bir gol şansından Arda ile yararlanamadı. Sol kanatta savunmanın arkasına uzun topa hareketlenen genç futbolcu süratle Fenerbahçe ceza sahasına sokulup kaleci Volkan ile karşı karşıya pozisyonda plase bir vuruş yaptı. Top Volkan'ı geçip yan ağlara takıldı. Sarı-Kırmızılı ekip bu pozisyondan da yararlanamadı.

 75. dakika. G.Saray'da Ümit Karan, Lugano'ya yaptığı sert hareketten sonra sarı kart gördü. Fenerbahçe'de de hakeme itiraz eden Selçuk'ta sarı kart gördü

78. dakika. Fenerbahçe gole Alex ile çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Selçuk ceza sahasına ortasını yaptı. Alex topu kontrol ettiği anda kale sahasında vuruşunu yaptı. G.Saray savunmasında Emre ayak koyarak kaleye yönelen topu kornere çeldi.

80. dakika. Fenerbahçe son dakikalarda gol için baskısını artırdı. Sol kanattan sıfıra inen Vederson ceza sahasındaki Alex'e yerden pasını çıkarttı. G.Saray savunmasında Volkan zamanında araya girerek tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı. Sol kanattan köşe vuruşunu Alex kullandı. Ön direkte Selçuk yükselip kafayı vurdu. Yerden seken topu Orkun kontrol etmesini bildi.

 82. dakika. Fenerbahçe'de topu elle kesen Lugano 2. sarı kartı görüp kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Sarı-Lacivertli ekip derbide kalan kısa süreyi 10 kişi ile tamamlayacak.

 84. dakika. G.Saray'da Barış Özbek topla elle oynadı. Sarı kartı gördü.

 85. dakika. G.Saray'da rakibin serbest vuruş kullanmasını engelleyen Serkan Çalık sarı sart gördü.

90. dakika. Karşılaşmanın normal süresi 0-0 eşitlikle tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 2 dakika gösterdi.

 90+1. dakika. G.Saray'da Serkan Çalık yerini Mehmet Güven'e bıraktı.

 90+2. dakika. G.Saray'da Arda yerini Bouzid'e bıraktı.

Uzatma anlarında gol olmadı. Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Fenerbahçe ve G.Saray Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda 0-0 berabere kaldı. Yarı finale yükselen ekibi Ali Sami Yen'deki rövanş maçı belirleyecek.

F.BAHÇE: 0-0 :G.SARAY

Stat: FB Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Fırat Aydınus xxx, Serkan Ok xxx, Bülent Gökçü xxx

Fenerbahçe: Volkan Demirel xx, Gökhan xx, Lugano xx, Edu xx, Roberto Carlos xx, Deivid xx, Selçuk xxxx, Aurelio xx, Uğur xx (Dk. 65 Vederson xx), Alex xx, Semih xx (Dk. 38 Kezman x)

Galatasaray: Orkun xxx, Uğur xx, Servet xxx, Emre xxx, Volkan xx, Serkan xxx (Dk. 90 Mehmet Güven ?), Barış xx, Mehmet Topal xx, Arda xx (Dk. 90 Bouzid ?), Ümit xx, Hakan Şükür xx (Dk. 61 Ayhan xx)

Sarı Kartlar: Dk. 36 Servet, Dk. 42 Uğur, Dk. 75 Ümit, Dk. 84 Barış, Dk. 85 Serkan (Galatasaray), Dk. 66 Lugano, Dk. 75 Selçuk (Fenerbahçe) Kırmızı Kart: Dk. 82 Lugano (Fenerbahçe)