BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.442,71
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gebze'ye sanayi üniversitesi projesi

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkan Ayhan Zeytinoğlu, Gebze'ye sanayi üniversitesi kurulması çalışmalarına destek vereceklerini söyledi.

Abone ol

Gebze Sanayici ve İşadamları Derneği'nin gündeme getirdiği, Gebze'ye sanayi üniversitesi kurulması fikrine KSO'dan destek geldi.

KSO Başkanı Zeytinoğlu, üniversitelere 5-10 yıllık kurumlar olarak bakılmaması gerektiğini ifade etti. Üniversitelerin kurulması fikrine her zaman destek vereceklerini kaydeden Zeytinoğlu, "Ben Indiana Üniversitesi mezunuyum.

1852'de kurulmuş bir üniversite. Üniversitelerin yaşları artık yüzyıllarla ölçülüyor. Dolayısıyla kurulmasında fayda var. Gebze bölgesinde bir üniversitenin kurulması çok doğru olur. Sanayiye yönelik olması onu iki misli doğru yapar. Bu konuda bir girişim olacaksa, bizim üzerimize de bir pay düşerse mutlukla yaparız" dedi.

Türkiye'nin eğitimli insanlarla bir yerlere varabileceğini dile getiren Zeytinoğlu, "Dünyada bütün ülkeler kapılarını açtı. Marka oluşturmamız lazım.

Dünya pastasında daha fazla pay alabilmeliyiz. Batıda eğitimlerin süresi 10 yıl. Üniversiteyi bitirdikten 10 yıl sonra eğiminizi yenilemeniz güncelleştirmeniz gerekiyor. Bunun Türkiye'de yapılması gerekiyor. Bu eğitim kişiler için, işletmeler için çok çok önemli" diye konuştu.