BIST 10.159
DOLAR 32,14
EURO 35,10
ALTIN 2.470,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İlkokullarda ücretsiz tiyatro etkinliği

Konak Belediyesi sanatı ve çocukları bir araya getiren yeni bir projeyi daha yaşama geçirdi.

Abone ol

'İlköğretim Öğrencilerinin Tiyatroyla Buluşturulması' projesi kapsamında okullarda ücretsiz tiyatro etkinlikleri düzenleniyor.

Çocuklar bir yandan tiyatro izliyor, bir yandan da kek yiyip süt içiyor. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, ilköğretim okullarında eğitim gören öğrencilerin kötü alışkanlıklardan korunması, kültür ve sanat faaliyetlerinin sevdirilmesi amacıyla böyle bir projeyi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Okulların yaz tatiline gireceği son güne kadar tiyatro gösterimlerinin devam edeceğini ifade eden Tartan; Çocuklar bizim geleceğimiz. Sanatla büyüyen çocuk, zararlı alışkanlıklardan uzak durur.

Amacımız hem çocuklarımıza hem de sanatçılarımıza sahip çıkmak. Küçük yaşta miniklere tiyatro izleme alışkanlığı kazandırmak. Bu ücretsiz hizmetimiz Konak sınırları içindeki okullarda yaygınlaşacak. Çocukları sevindirmeye devam edeceğiz ” diye konuştu.

KAHKAHALARLA İZLEDİLER

Projenin ilk adresi ise Alsancak Melih Özakat İlköğretim Okulu oldu. “Kim Kral Kim Soytarı” oyunu KSM Tiyatro Demet tarafından sahnelendi. Oyunu, anaokulu öğrencileri de dahil olmak üzere yaklaşık 130 öğrenci kahkahalarla izledi.

Oyun öncesi Konak Belediyesi tarafından çocuklara süt ve kek dağıtıldı. Başkan Tartan'ın desteği sayesinde tiyatroyu çocuklara ücretsiz ulaştırabildiklerini söyledi.

Oyun, Melih Özakat İlköğretim Okulu'ndan sonra Çimentepe Başöğretmen İlköğretim Okulu, Yeşildere 19 Mayıs İlköğretim Okulu, Gültepe'de Esentepe İlköğretim Okulu ve Ballıkuyu'da Yeşiltepe 26 Ağustos İlköğretim Okulu'nda öğrencilerle buluştu.