BIST 10.320
DOLAR 32,20
EURO 35,12
ALTIN 2.463,50
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir atıksu sorununu böyle çözdü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma sisteminin sağlıklı çalışması için yerleşim yerlerinin alt yapısını da adeta baştan yarattı.

Abone ol

İzmir'in sınırlarına dahil olan yerleşim yerlerinde, yıllardır arıtılmadan derelere, körfeze, denize akan ve büyük bir çevre sorununa yol açan evsel atıklar için arıtma tesisi kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma sisteminin sağlıklı çalışması için yerleşim yerlerinin alt yapısını da adeta baştan yarattı.

Kanal olmayan yerleşim yerleri sağlıklı kanala kavuştu. Son olarak Torbalı'da, Muratbey Mahallesi'nin evsel atıklarını toplayıp Torbalı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ne iletecek toplayıcı hattın yapımı da tamamlandı.

1.5 kilometrelik toplayıcı hat, Muratbey Mahallesi ile atıksu arıtma tesisi arasında döşendi. Bu hattın da tamamlanmasıyla birlikte, Torbalı bölgesinin saniyede 128 litre debilik atıksuyu arıtma tesisine iletilmeye başlandı.

100 BİN KİŞİLİK TESİS

100 bin kişinin evsel atığı arıtma kapasitesine sahip olan Torbalı Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yılın Ocak ayında hizmete alındı. Tekeli, Bayındır ve Ayrancılar -Yazıbaşı'ndan sonra Küçük Menderes Havzası'ndaki dördüncü tesis olan Torbalı Atıksu Arıtma Tesisi; Torbalı, Subaşı, Çaybaşı, Pamukyazı, Yeniköy, Özbey, Arslanlar, Şehitler ve yakın yerleşim alanlarının evsel atıklarını arıtırken, Küçük Menderes Nehri'nin suyu da temizlenmiş olacak. Tesisin maliyeti ise 5 milyon 664 bin TL.