BIST 10.216
DOLAR 32,16
EURO 35,02
ALTIN 2.464,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir'in hayvan dostu belediyesi

Türkiye'nin en büyük hayvan hastanesine sahip olan Konak Belediyesi'nde, yapılanlar hayvanseverlerin takdirini kazandı.

Abone ol

Türkiye'nin en büyük hayvan hastanesine sahip olan Konak Belediyesi hayvan dostu kimliği ile İzmir'de tüm hayvan severlerin sevgisini ve beğenisini kazandı.

Ambulans, ultrason, rontgen, ameliyathane, yoğun bakım odaları ve eczanesi ile dört dörtlük hizmet veren hayvan hastanesinin acil servisi de gün boyunca önemli bir hizmet veriyor.

Mesai saatleri içinde gelen her türden hayvanın bakımlarının ve ameliyatlarını yapıldığı hastanede sevimli dostlar gözetim altında tutulup sağlıklarına kavuştuktan sonra yuvalarına gönderiliyor.

Kedi, köpek, güvercin, koyun, kumru, tavşan ve kanarya gibi her türden hayvanın kontrollerinin yapıldığı hastanede ameliyatlar yapılıyor, kırıklar onarılıyor, ufak tefek tedaviler gerçekleştiriliyor. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, hastanede beş veteriner hekim bir sağlık teknisyeni bir sağlık teknikeri, yedi yardımcı personel, iki ambulans, iki acil müdahale aracının hayvan severlere hizmet verdiğini söyledi.

Tartan, hastanenin sadece kedi ve köpeklerin bakımını üstlenmediğini doğada bulunan hemen her cins hayvanın bakımının yapıldığını belirterek şunları söyledi: "Hastanede hayvanların kan ve diğer tahlilleri de kolaylıkla yapılıyor. Ameliyattan çıkan hayvanlar bakım odalarında gözetim altında tutuluyorlar.

Veteriner İşleri Müdürlüğümüze ait merkezimizde çağdaş standartlara uygun nitelikte hizmet veren poliklinik, gözetim, bakım ve kısırlaştırma ünitelerimiz bulunuyor. Poliklinik ünitesinde hayvanların muayene ve tedavileri, gerekli durumlarda ameliyatları ayrıca sahipli ev hayvanları başta kuduz ve diğer salgın hayvan hastalıkları ve zoonoz hastalıklara karşı aşılanıp kayıtları tutuluyor. Gözetim ünitemizde; ısırma ve tırmalama yapan şüpheli hayvanların gözetimi, gerektiğinde laboratuar muayenelerinin yaptırılması, ısırılanların tespiti ve ilgili sağlık kurumlarına sevkleri de sağlanıyor."

Bakım ve kısırlaştırma ünitelerinde hasta, yaralı ve bakıma muhtaç sokak hayvanlarının gerekli tedavileri, kısırlaştırma-aşılama-işaretleme çalışmalarının sürdürüldüğünü hatırlatan Başkan Tartan 2 bin 500 sokak hayvanının kısırlaştırıldığını söyledi.