BIST 8.798
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.239,30
HABER /  GÜNCEL

Gebze Halkalı Marmaray hattı bilet ücreti tam-öğrenci kaç para-2019

İstanbul'un can damarı olacak Gebze-Halkalı Marmaray hattı bugün açılıyor. Peki Gebze-Halkalı Marmaray hattının durakları neler, kaç durak var ve Gebze-Halkalı hattının süresi kaç dakika sürecek? Gebze Halkalı Marmaray hattında İstanbulkart geçerli ve tek geçiş bilet ücreti 5 lira. İstanbulkart ile ilk geçiş tam 2.60 öğrenci ise 1.25 lira olacak.

Abone ol

Gebze-Halkalı Marmaray hattı bugün açılacak. İstanbul'un can damarı olacak proje 2013 yılından beri yapılan yenileme çalışmalarının ardından bugün yeniden hizmete açılacak. Günde 1 milyon yolcunun taşınması planlanan hattın Marmaray ile entegrasyonu sayesinde Gebze'den Halkalı'ya 105 dakikada seyahat edilebilecek.  Eskiden banliyö hattı olarak hizmet veren ve Halkalı-Sirkeci, Haydarpaşa-Pendik arasında bulunan hat, Marmaray’a entegre oluyor. Bilet fiyatlarına bakıldığında ise Gebze Halkalı Marmaray hattında İstanbulkart geçerli ve tek geçiş bilet ücreti 5 lira. İstanbulkart ile ilk geçiş tam 2.60 öğrenci ise 1.25 lira olacak. 

Peki Halkalı-Gebze marmaray hattında kaç durak var, hangi duraklarda duruyor ve Halkalı-Gebze marmaray hattı toplam kaç dakika sürüyor? İşte merak edilenler...

HATTIN SÜRESİ 115 DAKİKA OLACAK: İki hat arasındaki mesafeyi 185 dakikadan 115 dakikaya düşürecek olan proje kapsamında tüm altyapı ve istasyonlar yeniden inşa edildi. Söz konusu hatta 2 viyadük, 27 karayolu, 29 yaya alt geçidi, 21 karayolu, 12 yaya üst geçidi, 19 nehir geçiş köprüsü ve 60 menfez olmak üzere 170 sanat yapısı yeniden yapıldı.

HIZLI TREN DE VAR : Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada “Marmaray’ın ikinci bölümü olan Gebze Halkalı Banliyo Hattı’nı bu ayın 12’sinde açmış olacağız” dedi. 70 aylık çalışmanın ardından tamamlanan Halkalı-Gebze banliyö trenlerinin kullanacağı iki hattın yanında hızlı tren seferlerinin yapılacağı bir hat daha bulunuyor. Hat boyunca ray döşeme elektrik hattı ve sinyalizasyon sistemi çalışmaları tamamlandı. Yeni yapılan ve restorasyondan geçirilen istasyonlar tamamlandı. Sistem artık kullanıma açılacağı günü bekliyor.

GEBZE'DEN HALKALIYA 105 DAKİKA: Tren hatlarının tamamlanması ve Marmaray projesi ile entegrasyonu sağlandığında 43 istasyonun bulunacağı Gebze’den Halkalı’ya 105 dakikada seyahat edilebilecek. Hatta Bakırköy’den Bostancı’ya 37 dakika, Söğütlüçeşme-Yenikapı'nın seyahat süresi ise 12 dakika olacak. Hatta günde 1 milyon yolcunun taşınması planlanıyor.

YENİ TREN HATTININ ENTEGRE OLACAĞI HATLAR: 
Halkalı istasyonunda M1B Yenikapı-Halkalı metro hattı ile,
Ataköy istasyonunda M9 İkitelli-Ataköy metro hattı ile,
Bakırköy istasyonunda M3 Bakırköy-Başakşehir metro hattı ile,
Yenikapı istasyonunda M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı,

M1B Yenikapı-Kirazlı ve M2 Yenikapı-Hacıosman metro hatları ile,
Sirkeci istasyonunda T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattı ve denizyolları ile,
Ayrılık Çeşmesi istasyonunda M4 Kadıköy-Tuzla metro hattı ile,
Üsküdar istasyonunda M5 Üsküdar-Çekmeköy metro hattı ile,
Göztepe istasyonunda M12 Göztepe-Ümraniye metro hattı ile,
Bostancı istasyonunda M8 Bostancı-Dudullu metro hattı ile,
Pendik istasyonunda M10 Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı ile,
İçmeler istasyonunda M4 Kadıköy-Tuzla metro hattı

NEREDEN GEÇİYOR İSTASYONLAR : Gebze-Halkalı hattında toplam 41 istasyon bulunuyor. İşte hattın güzergahı; Halkalı, Mustafa kemal, Küçükçekmece, Florya, Yeşilköy, Yeşilyurt, Ataköy,Bakırköy, Yenimahalle, Zeytinburnu, Kazlıçeşme, Yenikapı, Sirkeci, Üsküdar, İbrahimağa, Söğütlüçeşme, Feneryolu,Göztepe, Erenköy, Suadiye, Bostancı, Küçükyalı, İdealtepe, Süreyya Plajı, Maltepe, Cevizli, Atalar, Başak, Kartal, Yunus, Pendik, Kaynarca, Tersane, Güzelyalı, Aydıntepe, İçmeler, Tuzla, Çayırova, Fatih, Osmangazi, Gebze

Marmaray’ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre 31.01.2016 tarihinden itibaren geçerli olan ücretler şöyle;

TCDD Kurumsal tek geçişli bilet 5,00 TL
TCDD Kurumsal üç geçişli bilet 11,00 TL
TCDD Aylık Abonman (Tam) 95,00 TL
TCDD Aylık Abonman (27 yaşına kadar) (Genç) 70,00 TL
İstanbulkart İlk Geçiş (Tam) 2,60 TL
İstanbulkart İlk Geçiş (Öğrenci) 1,25 TL

Aktarma ücretleri:
Aktarma ücretleri (Tam) 1. Aktarma 1,95 TL
2. Aktarma 1,70 TL
3-4-5. Aktarma 1,50 TL
Aktarma ücretleri (Öğrenci) 1. Aktarma 1,55 TL
2. Aktarma 1,50 TL
3-4-5. Aktarma 1,50 TL
Engelli, 65 Yaş ve üstü Ücretsiz
Marmaray bagaj ücreti tek geçiş bilet bedeli 5,00 TL