BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.239,56
HABER /  EKONOMİ

Benzine üst üste zam üretim azaldı fiyatları arttı

Suudi Arabistan'ın petrol üretiminde kısıtlamaya gideceği açıklaması, Venezuela'da elektriklerin kesilmesi ile yaşanan petrol üretimi sorunu ile petrol fiyatları bir anda arttı. Bu artış Türkiye'ye zam olarak döndü.

Abone ol

Dün gece benzine gelen 15 kuruşluk zamma yenisi geliyor. Şimdilik 11 kuruş olarak hesaplanan zammın gerekçesi ise uluslararası petrol fiyatlarındaki ani artış. Benzinin, ton fiyatı bir anda 586 dolardan, 610 dolara fırladı. Son 1 ayda benzinin ton fiyatındaki artış 85 dolar oldu. 

Şimdilik 11 kuruş

Eğer petrol ve dolar kurundaki bu dalgalanma devam ederse bugünkü değerlerle hesaplanan 11 kuruş pompaya yansıyacak. Brent petrol, ürün ve dolarda yaşanacak gelişmeler, fiyatlamada dikkate alınacak.

Arabistan üretimi azaltacak
Petrol fiyatlarının artmasını ana nedeni olarak ise, Suudi Arabistan'ın üretimde daha da kısıtlamaya gideceği ve Venezuela'daki elektrik kesintisi olarak gösterildi. Suudi Arabistan'dan bir yetkili, dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan bu ülkenin Nisan ayında günlük 10 milyon varilden az üretim yapmayı ve üst üste ikinci ayda da anlaşmaya varılandan daha fazla miktarda üretim kısıntısını gitmeyi planladığını kaydetti. 

Venezuela'yı elektrik vurdu
Petrol ihraç eden ülke konumundaki Venezuela'nın üretimi, petrol bakanlığının kıdemli bir yetkilisine göre, elektrik sorunlarının üretim faaliyetini olumsuz etkilemesi ile birlikte sert düştü.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Venezuela'da 5 gündür elektrikler yok bütün ülke resmi tatilde
Foto Galeri Venezuela'da 5 gündür elektrikler yok bütün ülke resmi tatilde Galeriye Gözat